Hlavní obsah

Litvínov potvrdil Jarůškův odchod, s útočníkem ukončil smlouvu

Hokejový Litvínov potvrdil odchod útočníka Richarda Jarůška, s kterým se vedení Vervy rozhodlo ukončit kontrakt. Třicetiletý odchovanec Komety Brno opouští severočeský klub po třech letech. Do Litvínova přišel účastník mistrovství světa v Rusku z roku 2016 ze Sparty.

Foto: HC Verva Litvínov

Útočník Richard Jarůšek v Litvínově skončil

Článek

"Po dohodě s realizačním týmem jsme se rozhodli Richardovi ukončit smlouvu. Richard se v první sezoně v Litvínově svými góly výrazně podílel na záchraně extraligy a v následujícím ročníku na to dokázal navázat. Letos se mu sezona bohužel nepovedla. Richardovi děkujeme za odvedené služby, přejeme mu hodně štěstí a zdraví do budoucna," uvedl na klubovém webu generální ředitel Litvínova Pavel Hynek.

Jarůšek za Vervu sehrál 158 utkání a nasbíral v nich 95 bodů za 51 gólů a 44 asistencí. Odchod oznámil už na konci dubna na Instagramu. "Bohužel už další rok nepřidám. Děkuji za krásné tři roky," napsal.

V extralize, kde hrál i za Mladou Boleslav a Hradec Králové, má na kontě 406 zápasů a 235 bodů za 123 branek a 112 přihrávek. Působil také ve Znojmě v mezinárodní rakouské lize EBEL. V reprezentaci nastoupil k 19 utkáním a připsal si tři body za tři branky.

"Chceme tým malinko přebudovat, aby měl jiný projev. Vyžadujeme dravost, rychlost a tvrdost. Jarůšek je hráč, který dává góly, ale když se mu je dávat nedaří jako v minulé sezoně, tak zase tak platný není. Pracoval, snažil se, ale prostě to nešlo," dodal hlavní trenér Vervy Vladimír Růžička.

Reklama

Související témata: