Hlavní obsah

Obránce Šalda se stěhuje z Hradce Králové do Litvínova. Severočeši berou i Abdula

Hokejový obránce Radim Šalda míří z Hradce Králové do Litvínova. Třiadvacetiletý odchovanec Hronova podepsal s Vervou dvouletou smlouvu. Poprvé tak bude účastník dvou mistrovství světa dvacítek a jednoho světového šampionátu osmnáctek, jehož v roce 2018 draftovala v NHL v sedmém kole na 206. pozici Tampa Bay, oblékat jiný dres než Mountfieldu. Novou posilou Litvínova v útočných řadách je Jindřich Abdul, který v uplynulé sezoně hájil barvy Českých Budějovic.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radost po gólu Českých Budějovic, čelem zleva Roman Vráblík, Jindřich Abdul a Michal Vondrka. Ilustrační foto.

Článek

"Jsme rádi, že se nám povedlo Radima získat do našeho mužstva. Je to mladý a perspektivní obránce, který si prošel mládežnickými reprezentacemi a v posledních třech letech posbíral zkušenosti i v seniorském hokeji. Věříme, že naplní naše očekávání a přinese větší důraz do našich obranných řad," uvedl v tiskové zprávě generální ředitel litvínovského klubu Pavel Hynek.

Šalda v uplynulém ročníku sehrál v extralize za Hradec Králové 29 utkání a připsal si tři body za tři asistence, nastupoval i za prvoligový Kolín. V nejvyšší soutěži má celkem na kontě 124 zápasů. V letech 2017 až 2019 působil v zámořské juniorské QMJHL v týmech Saint John Sea Dogs a Rimouski Océanic. V ročníku 2020/21 debutoval v reprezentaci.

"Radim je talentovaný hráč a pracovitý kluk. Je hodně důrazný a dobře bruslí, umí i dobře podpořit útok. Je to komplexní hokejista, se kterým chceme pracovat. Překvapilo mě, že v Hradci nedostával moc prostoru, protože sezónu před tím byl v širším výběru národního týmu. Myslím si, že je to velice nadějný obránce," řekl hlavní trenér Litvínova Vladimír Růžička.

Abdul, jenž v ročníku 2020/21 okusil v dresu Čerepovce KHL, podepsal v Litvínově nový dvouletý kontrakt. "Jindra je typologicky ofenzivní hráč a má výbornou střelu. V sezoně dokazoval, že byl v kádru Motoru velmi platným hráčem. Věříme, že nám pomůže v přesilových hrách," uvedl Hynek.

Odchovanec vsetínského hokeje Abdul pomohl Motoru k zisku bronzu, když v základní části nasbíral ve 48 zápasech 30 bodů za 11 gólů a 19 asistencí. V play off pak přidal v osmi zápasech dvě branky a stejný počet nahrávek. "Jindra je dobrý hráč, který je na ledě hodně vidět. Je vhodným typem do přesilovek a má kvalitní zakončení. Měl by nám pomoci v produktivitě," věří trenér Růžička.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín