Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Litvínov 1:2Litvínov udělal důležitý krok k postupu do předkola

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Zdráhal 0 : 1
9. Šmerha 1 : 1
12. Abdul 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zvítězili v utkání 49. extraligového kola na ledě Mladé Boleslavi 2:1. Hosté tak uspěli potřetí za sebou, přeskočili právě Středočechy na 11. místě tabulky a udělali důležitý krok na cestě za postupem do předkola play off. Všechny góly padly v úvodních 12 minutách, ten vítězný si připsal útočník Jindřich Abdul.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Litvínova oslavují gól.

Článek

Mladoboleslavští zatlačili hosty v úvodní přesilovce zápasu, ale jejich střely mířily mimo. Jak se využívá přesilová hra pak ukázal domácím Litvínov, když hned svou úvodní početní výhodu přetavil v gól přesnou střelou Zdráhal. Domácí odpověděli za dvě minuty, když se podruhé v tomto ročníku prosadil parádně mířenou střelou z jízdy Šmerha.

Vedení si však do kabin na první přestávku odnášeli hostující hráči. Abdulův nahozený kotouč od modré čáry proplachtil až do branky. Domácí střídačka si sice vyžádala kontrolu u videa, ale po ní rozhodčí nejenže gól posvětili, Bruslaři šli navíc do čtyř. Stav se však již znovu neměnil.

Foto: David Taneček, ČTK

Utkání 49. kola hokejové extraligy Mladá Boleslav - Litvínov.

Bruslaři se ve druhé třetině hnali za vyrovnáním, svého soupeře přestříleli poměrem 13:6, ale gólově se neujala žádná ze střel. Nejblíže vyrovnání byl Malát, ale i s jeho tečí si dokázal pozorný Tomek poradit.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Filip Novotný.

Stejný obrázek byl k vidění i ve třetí třetině. Mladá Boleslav sice tlačila,ale vyložené šance nepřicházely. Domácím pak nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, která sice přinesla tlak, vyrovnání ale nikoliv.

49. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Šmerha (Šťastný, Pláněk) - 7. P. Zdráhal (Jaks, Sukeľ), 12. Abdul. Rozhodčí: Hribik, Sýkora - Zíka, Klouček. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 3457.
Mladá Boleslav: F. Novotný - Lintuniemi, Pýcha, Pláněk, Jánošík, R. Jeřábek, Štich - Lantoši, O. Roman, Malát - J. Stránský, Bičevskis, Söderlund - Šťastný, O. Najman, Šmerha - Závora, Dvořáček, Lunter - D. Přibyl. Trenér: Kalous.
Litvínov: Tomek - Strejček, Zile, D. Zeman, Freibergs, Jaks, Demel, Šalda - Abdul, Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Hlava, P. Straka, Fronk - Zygmunt, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.

Reklama