Hlavní obsah

Litvínov uplatnil opci na brankáře Zajíčka a další čtyři hráče

Vedení extraligového Litvínova uplatnilo opci na pětici mladých hokejistů. V týmu budou pokračovat brankář Šimon Zajíček, obránce Ondřej Baláž a útočníci Lukáš Stehlík, Přemysl Svoboda a Marek Berka. Severočeši o tom informovali v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Horák (vpravo) ze Sparty překonává brankáře Litvínova Šimona Zajíčka. Ilustrační foto.

Článek

"Všichni jsou členy širšího kádru. Jsou to mladí hráči, kteří mají určitou perspektivu do budoucnosti klubu. Věřím, že se o svou šanci v A-týmu poperou v přípravě na novou sezonu," uvedl generální ředitel Vervy Pavel Hynek.

Dvacetiletý Zajíček kryl v poslední sezoně záda Denisi Godlovi a nastupoval i v první lize za Ústí a Kadaň. V extralize naskočil do šesti zápasů. Devatenáctiletý Baláž hrál také v partnerských Litoměřicích a juniorce. V extralize odehrál 19 zápasů, ve který vstřelil jeden gól a přidal tři asistence.

Devatenáctiletý Stehlík i o dva roky starší Berka jsou litvínovskými odchovanci. Stehlík v sezoně nastupoval za A-tým, partnerské Litoměřice i juniorku. Za A-tým absolvoval 14 zápasů (1+2). Berka strávil většinu ročníku v Litoměřicích, v jednom zápase za Litvínov se blýskl dvěma asistencemi.

I jednadvacetiletý Svoboda hájil barvy Litoměřic a Litvínova, za který odehrál 34 utkání a připsal si 11 bodů (4+7).

"Líbí se mi zapojování mladých hráčů do A-týmu, ale samozřejmě na to musí mít výkonnost. Není možné zapojovat hráče jen proto, že jsou mladí, není to zásluha. Určitě dostanou šanci, ale musí si to vybojovat," uvedl trenér Vladimír Růžička.

Reklama

Související témata: