Hlavní obsah

Litvínov zlomil prokletí, postup vystřelil pamětník. Ani jsem ten gól neviděl, culil se Jurčík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od titulu v roce 2015 hokejisté Litvínova nevyhráli ani jednu sérii play off. Prokletí zlomili až po devíti letech. Rozhodující výhru 2:1 v prodloužení nad Plzní jim zajistili jediní dva pamětníci historického titulu, asistující Marek Baránek a střílející Ondřej Jurčík. „Je jedno, kdo dal gól. Jen jsme pořád věřili, že ho dáme my,“ říkal skromně hrdina Vervy, která zvládla předkolo v nejrychlejším možném termínu za tři zápasy.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň–Litvínov, série litvínovských šancíVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Předkolo play off, 3.zápas: Plzeň - Litvínov

Tohle je příběh jako hrom. Vždyť Jurčík v extralize nikdy nehrál za jiný klub, je severočeským patriotem, s klubem prožil vzestupy i pády. A ačkoliv není vyhlášeným střelcem, pátý gól v sezoně si nechal na ideální příležitost. „Sebral jsem si puk mezi kruhy. Koukal jsem ještě doprava, kam jsem mohl přihrávat Jindrovi Abdulovi, ale nakonec jsem vystřelil. A naštěstí to tam padlo,“ radoval se 31letý centr třetí formace.

A že štěstí potřeboval. Brankář Klouček sice kotouč ztlumil, ale puk se nakonec pomalu došoural do sítě. „Ani jsem ten puk neviděl. Sledoval jsem akorát gólmana, jak zaklonil hlavu a viděl kotouč v síti. A pak už jsem jenom slavil,“ usmál se Jurčík. „Je to to skvělý pocit, jsme ve čtvrtfinále, co k tomu říct víc,“ rozplýval se.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň–Litvínov 1:2 pp (76. Jurčík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Navzdory výsledku 3:0 na zápasy to ovšem Litvínovští neměli vůbec snadné. První utkání museli otáčet, stejně jako třetí. Na gól Plzně ze 2. minuty ale zareagovali už po 31 sekundách. Na trefu Kudrny z brejku asistoval rovněž Jurčík. „Důležité, že jsme hned odpověděli,“ uvědomoval si útočník Chemiků.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň–Litvínov, faul Jakse na SchleisseVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Místo přestřelky se však utkání změnilo v čekání na chybu, kterou nechtěl udělat nikdo. „Oba týmy měly stavem 1:1 svázané ruce,“ mínil Jurčík. Plzeň mohla rozhodnout v závěru po drsném faulu Jakse na domácího kapitána Jana Schleisse, který se těžko zvedal z ledu, naštěstí by však měl být v pořádku. Dlouhou přesilovku ale Západočeši nevyužili, naopak Verva následně v prodloužení ano.

„Přesilovky v play off rozhodují. Platilo to i tentokrát. Ale těžká série. Každý zápas nás provokovali, my se to snažili ustát,“ líčil Jurčík a souhlasil i trenér Karel Mlejnek. „Chtěli se nám zarýt pod kůži. Respekt k soupeři, hrál velmi tvrdý a fyzický hokej. Ani jeden zápas nebyl lehký,“ hodnotil.

Oslavy litvínovských hokejistů po postupu do čtvrtfinále play offVideo: Matěj Vybíral, Sport.cz

Všechny duely však ovládla Verva, která si tak mohla s početným zástupem hostujících fanoušků vychutnávat po devíti letech postup v play off. „Děkujeme fanouškům, že jich zase přijelo hodně. Oslava s nimi byla skvělá,“ pochvaloval si Jurčík.

Litvínov si navíc zajistil dostatek času na odpočinek před sérií s brněnskou Kometou, která odstartuje příští neděli. „Čtvrtfinále nehrajeme každý rok. Těším se extrémně,“ doplnil Jurčík.

Reklama