Hlavní obsah

Litvínov zvládl penaltové drama v Plzni a je krok od semifinále. K němu má blízko i Třinec

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Litvínova oplatili ve čtvrtfinálové sérii play off extraligy Plzni porážku po nájezdech ze čtvrtého duelu, když v tom pátém zvítězili 2:1 rovněž po nájezdech. Chemiky tak dělí jediná výhra od semifinále. K němu má nakročeno i Třinec, který přestřílel Spartu 6:3. Šesté zápasy jsou na programu v pondělí na ledě pražské Sparty, respektive Litvínova.

Článek

Ztracené čtvrté utkání, kdy ještě půl minuty před koncem základní hrací doby vedli, ale nakonec Spartě už podruhé podlehli po nájezdech, na Třinci nezanechalo žádné památky. Oceláři už ve dvanácté minutě vedli po trefách Růžičky s Adamským, které od sebe dělily čtyři minuty, o dvě branky a nevykolejilo je ani Pilařovo snížení.

Ve druhé třetině totiž opět v rozmezí čtyř minut překonali gólmana Pražanů Melicherčíka Hrňa se Zíbem. Hostům ještě vykřesal naději na zvrat gólem na 2:4 kanonýr Ton, i závěrečnou část hry však Slezané vyhráli 2:1 a celkově slaví vítězství 6:3. Třinec se tak potřetí v sérii dostal do vedení a v pondělí bude v Holešovicích útočit na postup do semifinále.

O výhře Litvínova rozhodl v nájezdech Hanzl

To platí i o Litvínovu, který zvládl dramatický zápas v Plzni 2:1 po samostatných nájezdech. Přitom to byli Západočeši, kteří se vůbec poprvé v sérii dostali jako první do vedení, když v polovině zápasu prostřelil gólmana Francouze Jan Kovář.

Chemici ale Lukešovou zásluhou ve třetí třetině srovnali, v prodloužení navíc přečkali hned tři přesilovky Škodovky a dovedli duel až do nájezdů. V jejich první sérii sice uspěl domácí Vampola, v té třetí ale udržel Litvínov ve hře Ručinský. Ve čtvrté sérii nejprve zaváhal Johnson, aby následně o výhře Severočechů rozhodl Hanzl.

Litvínov s Třincem tak ve svých sériích vedou 3:2 na zápasy a v pondělních šestých duelech budou útočit na postup do semifinále.

Hokejová extraliga, čtvrtfinále play off - 5. zápasy:
Třinec - Sparta Praha 6:3
Branky: 8. M. Růžička, 12. Adamský, 27. Hrňa, 31. Zíb, 49. Zagrapan, 59. Bonk - 20. Pilař, 32. P. Ton, 56. S. Treille.
Stav série: 3:2.
Plzeň - Litvínov 1:2 SN
Branky: 30. Jan Kovář - 49. Lukeš, rozhodující nájezd Hanzl.
Stav série: 2:3.

Reklama

Související témata: