Hlavní obsah

Lotyšský reprezentant Jaks bude i nadále hrát za Litvínov

Lotyšský hokejový obránce Janis Jaks bude i nadále hrát za extraligový Litvínov. Bronzový medailista z letošního mistrovství světa podepsal se Severočechy novou smlouvu. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Lotyšský obránce Janis Jaks bude i nadále hrát za extraligový Litvínov

Článek

"Jsme rádi, že náš nejproduktivnější obránce zůstává i nadále. Novou smlouvu s Janisem jsme podepsali už v dubnu, ještě před šampionátem. Po dohodě s hráčem ale tento krok na jeho přání zveřejňujeme až nyní," uvedl generální ředitel Pavel Hynek.

Sedmadvacetiletý Jaks přišel do Litvínova před rokem ze Soči a zařadil se mezi klíčové obránce Vervy. Ve 47 zápasech základní části nasbíral 25 bodů za osm branek a 17 asistencí, byl tak nejproduktivnějším bekem týmu. Ve třech zápasech play off přidal dvě asistence.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Janis Jaks (vpravo) a Tyler Toffoli v souboji o puk

"Byla to pro nás jedna z priorit a jsme rádi, že se to povedlo. Navíc je to důkazem, že Janis byl spokojen po sportovní i životní stránce," uvedl trenér Karel Mlejnek.

Jaks byl v minulé sezoně jedním ze tří lotyšských obránců na soupisce Litvínova, na severu Čech bude pokračovat i jeho reprezentační spoluhráč Kristaps Zile.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec