Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Olomouc 2:3 SNLukáš vychytal Hanákům výhru na ledě Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Anděl 0 : 1
24. Lantoši 1 : 1
31. Nahodil 1 : 2
40. Äberg 2 : 2
65. Orsava (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce vyhráli v 15. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 3:2 po samostatných nájezdech a vystřídali svého dnešního soupeře na čtvrtém místě tabulky. Velkou zásluhu na tom měl brankář Jan Lukáš, jenž si podle neoficiálních statistik připsal 50 zákroků a zlikvidoval i všechny tři nájezdy. Středočeši hráli počtvrté za sebou prodloužení a utrpěli třetí porážku.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Lukáš Klimek z Olomouce se raduje z gólu.

Článek

Domácí byli v souboji týmů, které v tabulce před zápasem dělil jen bod, od začátku výrazně střelecky aktivnější. Klíčovou postavou duelu se stal olomoucký brankář Lukáš, jenž měl jen v první třetině 21 zákroků. V 6. minutě Lukáš ustál šance Kantnera i Kousala a Hanáci následně udeřili. Gólman Krošelj jen vyrazil Andělovu střelu, útočník Hanáků si dojel puk a zasunul jej do odkryté branky.

Vyrovnat mohl po přečíslení tři na jednoho Šťastný, v koncovce si ale nevedl ideálně. Na začátku druhé třetiny Lukáše nepřekonal ze slibné příležitosti ani Aberg. Následně byl vyloučen Řezníček a Bruslaři početní výhodu využili. První branku v mladoboleslavském dresu vstřelil Lantoši.

Středočeši si poté vytvořili velký tlak, hosté měli problém s ohledem na zakázaná uvolnění i střídat, přesto se dostali opět do vedení. Ve 31. minutě se po rychlém protiútoku a přečíslení dva na jednoho prosadil Nahodil. Krošelj přitom ve druhé části do té doby nemusel ani jednou zasáhnout.

Mladoboleslavští byli dál aktivní a 55 sekund před koncem druhé třetiny se jim podařilo vyrovnat. Po nečekaném odrazu puku od zadního mantinelu zůstal před brankou volný Aberg a nezaváhal. Ideální šanci jít poprvé do vedení měli Bruslaři v polovině třetí třetiny, kdy hráli 30 sekund přesilovku pět na tři. Třetí gól ale nedali a neprosadili se ani v klasické početní výhodě. Když poté hosté přežili i další oslabení po Marešově faulu v útočném pásmu, zápas se musel prodlužovat.

V nastavené pětiminutovce mohli rozhodnout hostující Dujsík, domácí Fořt a v posledních sekundách prodloužení z brejku olomoucký Káňa. Nikdo ale skórovat nedokázal a ke slovu přišly samostatné nájezdy. V těch byli výrazně úspěšnější hosté, Krošelje překonali Orsava, Káňa a Nahodil. Lukáš neinkasoval.

15. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Lantoši (Šťastný), 40. Aberg (J. Stránský, R. Jeřábek) - 6. Anděl, 31. Nahodil (J. Káňa, Škůrek), rozhodující sam. nájezd Orsava. Rozhodčí: Pilný, Šindel - Brejcha, J. Svoboda. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 3012.
Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Pýcha, Stříteský, R. Jeřábek, Hanousek, Lintuniemi, Štich - Šťastný, Lantoši, Lunter - J. Stránský, Fořt, Aberg - P. Kousal, Kotala, Kantner - Eberle, Bičevskis, M. Beránek. Trenér: Čihák.
Olomouc: Lukáš - A. Rutar, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Dujsík, Řezníček, T. Černý - Orsava, Nahodil, J. Káňa - Navrátil, Kusko, Klimek - Bambula, Menšík, Kunc - Mareš, Anděl, Olesz. Trenér: Tomajko.

Reklama

  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec