Hlavní obsah

Majitel Pardubic vzpomíná na dobu, kdy byl klub na odpis. Teď si užívá, odtajnil další plány

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové Pardubice se vyhřívají na špici extraligy, v Dynamu si ale dobře pamatují chvíle, kdy měl slaný klub úplně jiné starosti. „Tehdy to mohlo skončit fiaskem, měli jsme štěstí," vzpomíná v pořadu Příklep na Sport.cz na dobu, kdy Pardubicím hrozil padák do Chance ligy, Petr Dědek, majoritní vlastník klubu. V pořadu promluvil i o příjemné současnosti a plánech pro zbytek sezony.

Pardubice vedou extraligu, hokejový šéf Dynama v pořadu Příklep promluvil o změnách v kádruVideo: Sport.cz

 
Článek

Pohled na extraligovou tabulku se musí Pardubickým momentálně líbit. Klubu pomohlo, že angažoval Lukáše Sedláka ze zámoří, vyšel i trejd, kdy přivedl Tomáše Vondráčka. „Toho jsem měl vyhlédnutého delší dobu. Je to výborný kluk do kabiny, poctivý a dobře hraje oslabení. Jsem rád, že jsme tuhle výměnu udělali," tvrdí Dědek.

A co Lukáš Sedlák? „Rozdílový hráč, jeden z nejlepších centrů, které naše reprezentace má, tedy z těch, co stabilně nehrají NHL. Jsem rád, že ho extraliga dostala a mladší hráči se od něj něco naučí," hodnotí druhou z posil šéf extraligového lídra. V Příklepu přiznal, že počítá ještě s jedním trejdem a drobným doplněním. „Sezona bude ještě dlouhá, zranění přicházejí, jsou tu nemoci, takže kádr musí být široký."

Sedlákův návrat do extraligy, příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Na jakou pozici bude ještě hledat Dynamo posilu? Na to se pokusil najít odpověď novinář Martin Kézr. „Myslím, že půjde o obránce. Pardubicím by pomohl jeden tvořivý bek, ale kde brát a nekrást. Na hráčském trhu to není jednoduché, ani klasických trejdů moc nebylo," upozorňuje hokejový expert. Zdůrazňuje, že ohledně hráčských výměn byl nejaktivnější Hradec Králové. „A Mladá Boleslav, ta k tomu byla donucena okolnostmi - proboha už něco dělejme," míní Kézr.

Nadělí si Pardubice titul jako dárek ke stému výročí. Diskuze z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Dědek vysvětluje, jak to mají kluby s trejdy. „Jsou tam dva podtexty. Trejdy se týkají hráčů, kterým končí smlouva, tak si je kluby nechtějí nechávat. Nebo jde o hráče, kteří potřebují oživit. Krátkodobě, nebo do konce sezony. Je to běžné, že to v lednu přichází a trenéři zkoušejí oživit hráče," svěřuje se podnikatel stojící v čele klubu.

Oba hosté pořadu Příklep se shodují v tom, že se při vyrovnanosti extraligy musejí mít kluby na pozoru. Třeba od devátého místa směrem dolů předvídá, že kluby mohou mít starosti. „Není to žádná sranda. Připomíná to situaci Pardubic při nástupu Petra Dědka, byly tam namočené. Povedlo se ale přivést na konci ledna hráče, kteří tým probudili, šlápli do toho. To, co vypadalo, že může skončit sestupem, skončilo dobře," hodnotí Kézr.

A podnikatel Dědek přiznává, že kromě dobrého posílení měly Pardubice i velkou kliku, že to s udržením extraligy dobře dopadlo. „Tehdy to bylo štěstí, to mohlo skončit fiaskem," uvědomuje si majitel Dynama. „Kladno tehdy udělalo sérii proher. My jsme přivedli Vondrku, vrátil se Tomáš Rolinek udělali jsme Roberta Kousala. Ten měl přitom nabídku z Finska a neodešel. Řekl, že zůstává, protože věří tomu, že se nám povede splnit cíl, i když jsme ztráceli dvanáct bodů a všichni říkali, že ohledně Pardubic už je hotovo."

Reklama