Hlavní obsah

Marcinko napodobil Formana, šel do sprch. Asi ho vyndám, vtipkoval Moták

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani výrazná střelecká převaha (40:18) nepomohla hokejistům Sparty k tomu, aby na ledě Třince získali třetí vítězství v sérii. Oceláři ve čtvrtém utkání série vyhráli 3:1 a do Prahy se opakování posledního finále stěhuje za stavu 2:2 na zápasy.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Třince Ondřej Kacetl.

Článek
Fotogalerie

Vítěznou branku Třince vstřelil stejně jako při jeho první výhře v sérii Daniel Voženílek, jenž v polovině třetí části těsně před brankářem Jakubem Kovářem tečoval střelu Lukáše Kaňáka. „Skvělá bitva, pokračování těch tří předešlých zápasů. Pro nás důležité, že byli lépe mentálně připraveni, podali jsme důrazný výkon od začátku až do konce a byli jsme za to odměněni bodem," uvedl trenér Třince Zdeněk Moták.

Třinec se radoval z první střely, která šla na branku. Ránu Martina Marinčina zaclonil Tomáš Marcinko a brankář Jakub Kovář se jen smutně podíval za sebe. To bylo ale ze strany domácích nadlouho vše. Hosté na střely vyhráli první třetinu jasně 17:5 a vyrovnání se dočkali v přesilovce.

Tu jim rovnou na pět minut nabídl centr elitní třinecké formace Tomáš Marcinko, který zopakoval zákrok Miroslava Formana z úvodního zápasu na ledě Třince a za sekání mezi nohy Mikaela Warga šel slovenský útočník v 16. minutě do sprch.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Gólová radost hokejistů Sparty (zleva) David Tomášek, Michal Řepík, Roman Horák a Michal Kempný.

„Je zajímavé, že ve druhém zápase v Praze Marci nehrál a taky jsme ho vyhráli. Asi ho budeme muset vyndat ze sestavy," předpověděl trenér Třince Zdeněk Moták jednozápasový trest, který po stejném zákroku dostal i Forman a Spartě ve čtvrtém utkání scházel.

Sparta přesilovku využila za šestnáct sekund, o další výhodu se ale sama připravila dvěma fauly. „Bohužel, asi je to nějaká míra přemotivovanosti, že se udělali ty zbytečné fauly," hledal těžko zdůvodnění útočník Vladimír Sobotka.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Samuel Buček z Třince, Michal Kempný ze Sparty, David Kaše ze Sparty a Petr Vrána z Třince.

Sparta do Ocelářů bušila marně. Domácí držel jistý Ondřej Kacetl. „Asi jo, když jsme prohráli," ušklíbl se trenér Sparty Miloslav Hořava. „Střely jsme tam měli, ale vyložené šance nikoliv. Jinak to bylo velmi podobné utkání, jako včera. Na jednoho góla se v play off ale těžko vyhrává. Bohužel jsme se nedokázali dostat do takových pozic jako Třinec při obou gólech. Málo jsme tam clonili. Včera se to dařilo, dneska ne. Kluci dřou makají naplno, ale je to hra a Třinec v tom byl dneska lepší," hodnotil Hořava.

Výhru pojistil do prázdné brány lobem obránce Jakub Jeřábek, o další bod, který bude znamenat mečbol se loňští finalisté utkají v neděli v Praze (od 16:30) za vyrovnaného stavu. „Potřebujeme být důraznější před bránou a nesmíme dělat chyby," hledal důvody druhé porážky útočník Sparty Vladimír Sobotka. „Moc čistých situací není. Je to prostě play off hokej. S tím se každý musí vyrovnat a najít si cestu před bránu," dodal.

Reklama