Hlavní obsah

Martinec bral v premiéře dva body. Výhra zvedne mužstvu náladu, očekává nový kouč Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trápili se, ale nakonec ukončili nepříjemnou sérii čtyř extraligových porážek v řadě. Brněnští hokejisté, na jejichž střídačce si odbyl vítěznou premiéru kouč Patrik Martinec, zdolali poslední Kladno, v jehož sestavě se znovu objevil Jaromír Jágr, 3:2 v prodloužení. Lví podíl na dvoubodovém zisku Komety měl útočník Petr Holík, který vstřelil druhý a poté ve třetí minutě nastavení také rozdílový gól. Navíc si připsal i asistenci.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Nový trenér Brna Patrik Martinec v zápase proti Kladnu

Článek

„Nevyhráli jsme v základní hrací době, ale je to vítězství, které by mělo zvednout mužstvu náladu. Věřím, že nám hlavně po psychické stránce hodně pomůže," uvítal by Martinec.

Zamlouval se mu povedený vstup jeho týmu do střetnutí. „V první třetině jsme měli několik velmi dobrých střídání. Byli jsme silní na puku a dařilo se nám předvádět nátlakový hokej. Vytvářeli jsme si i šance," těšilo ho. Vedoucí branku přesto vstřelili v přesilovce Kladenští. „Naštěstí jsme na jejich trefu záhy odpověděli," pochvaloval si.

V prostřední dvacetiminutovce však Brňané přenechali iniciativu Rytířům. „Nedařilo se nám v některých úsecích dostat se z obranného pásma. Především výbornému brankáři Furchovi vděčíme za to, že jsme neinkasovali. A před druhou pauzou nám naštěstí vyšla přesilovka. Škoda že byla v celém zápase jediná," litoval Martinec.

Doma by si jich přál mít víc. „To se ale příště musíme víc tlačit do soupeřovy brány. A potřebujeme být silnější ve hře jeden na jednoho, abychom si vynutili fauly," přemítal.

Na začátku poslední části Kladenští vyrovnali na 2:2. „Asi zaslouženě. Zápas pak spěl do prodloužení. Velká škoda, že Horký zahodil tři minuty před koncem tutovku," posteskl si.

Hosté pro změnu v závěru základní hrací doby nevyužili při Zaťovičově vyloučení dvouminutovou početní převahu. „Klukům patří velký dík za to, jak oslabení parádně ubránili. A v prodloužení potvrdil Holík svůj výtečný výkon. Zajistil nám druhý bodík," radoval se Martinec.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Nový trenér Brna Patrik Martinec.

Konstatoval, že Brňané střídali dobré momenty s horšími pasážemi, v nichž jeho noví svěřenci mnohdy lehkovážně ztráceli puk. „Po vítězství snad ale bude kluky hokej zase bavit a budou z něj mít větší radost," očekával. „Utkání si teď důkladně zhodnotíme a dobře se připravíme na čtvrteční duel v Liberci, v němž budeme chtít opět bodovat," plánoval.

Martinec nechtěl být konkrétní, zda společně s vedením klubu chystá změny v kádru. „Teď pracuji s hráči, které mám k dispozici," tvrdil.

Reklama

Související témata: