Hlavní obsah

Další sporný moment v neprospěch Boleslavi. Já ten puk v bráně neviděl! Já teda ne, čertil se Rulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny vedli hokejisté Mladé Boleslavi o dva góly a zdálo se, že třetí semifinále nemůžou ztratit. Přesto jej prohráli. Třinec mohutným finišem srovnal, v prodloužení dokonal obrat a i v sedmém zápase letošního play off tak slaví vítězství. Už v pátek může počtvrté za sebou postoupit do finále extraligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Martin Pláněk z Mladé Boleslavi, Michal Kovařčík z Třince a brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj.

Článek

Už hráli vabank bez brankáře, přesto Oceláři i v 59. minutě za stavu 1:3 věřili, že nic není ztraceno. „Na střídačce pořád byla cítit pozitivní energie, jak kluci věřili v obrat. Sami věděli, že domácí mačkáme," říkal kouč Slezanů Václav Varaďa.

Vyprodaný mladoboleslavský zimák vyvolával jméno brankáře Krošelje, který se v oslabení blýskl báječným zákrokem lapačkou proti tutovce Erika Hrni. Jenže oslavy to byly předčasné. Po přezkumu u videa sudí oznámili, že slovinský gólman v čase 58:09 lapil puk až za čarou.

„Byl to sporný moment. Já jsem tedy z dostupných záběrů prostě puk v bráně neviděl. Někdo možná jo, ale já ne. A tahle událost s námi otřásla," věděl trenér Středočechů Radim Rulík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost třineckých hokejistů.

Podle nových pravidel už nemusí být puk prokazatelně vidět celým svým objemem za čárou. Klidně může být schován v lapačce, pokud se ta nachází v brance. Ani televizní záběry ale nebyly průkazné. Sudí u videa však mohli mít ještě jeden pohled kamery. „Hlavní rozhodčí nám říkal, že jeho kolegové u videa viděli puk za čarou," tlumočil kapitán Ocelářů Petr Vrána.

Právě on o 17 vteřin později svým druhým gólem, který kvůli možné hře vysokou holí rovněž přezkoumávalo video, srovnal. „V tu chvíli jsme byli na koni a věděli, že můžou být psychicky nahlodaní," přiznal Hrňa.

„Řekli jsme si, že nic nebudeme vzdávat. Když jsme hráli na puku, měli jsme jasně navrch.

Boleslav najednou znervózněla a nevěděla, co se s ní děje," doplňoval Vrána.

Totálně rozhozenou Boleslav dodělal v 72. vteřině prodloužení po faulu Ševce další dvoubrankový střelec Hrňa. „Puk mi přišel parádně a na mě už bylo jen se do něj z voleje opřít. Gólman při těchto střelách čeká puk nahoru a už nestihne dát lapačku dolů nad beton," popisoval Hrňa rozhodující moment.

„Měli jsme to výborně rozehrané, Třinec už šel v závěru na samou hranici rizika a nakonec se mu to vyplatilo. Rozhodl faul Najmana, po kterém Třinec snížil na 2:3. Kdybychom hráli v pěti, myslím, že bychom vyhráli," mrzelo Rulíka.

Jeho tým tak ani nemůže těšit, že poprvé v sérii překonal gólmana Kacetla, jehož neprůstřelnost v play off se zastavila na 189 minutách. Ve 28. minutě pak Varaďa dokonce Kacetla po dvou gólech ze šesti střel vystřídal a poslal mezi tři tyče Mazance, který měsíc nechytal. „Není jeho stylem dostat takové góly. Byly lacinější, snadnější. Necítil jsem z něj to, co v předchozích zápasech. Ale Ondra už to hodil za hlavu a na další zápas bude nachystaný," je přesvědčený třinecký trenér.

Bude po čtvrtém zápase slavit Třinec postup do finále?
ano
79,3 %
ne
20,7 %
Celkem hlasovalo 1932 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.