Hlavní obsah

Místo aplausu nadávky. Nemohl jsem čekat, že mě fanoušci Komety pochválí, měl Mueller jasno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to jeho série. Útočník hokejistů Vítkovic Peter Mueller vstřelil ve čtvrtfinále extraligového play off s Brnem svému bývalému mužstvu tři góly, a všechny byly rozdílové. Trefou v přesilovce v prodloužení šestého duelu rozhodl na soupeřově ledě definitivně o postupu ostravského mužstva mezi čtyři nejlepší týmy nejvyšší soutěže.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Autor vítězného gólu Peter Mueller z Vítkovic slaví postup do semifinále.

Článek

„Je to fantastický pocit. Byla to chlapská bitva dvou kvalitních mužstev. Kometa dokázala v sérii dvakrát dotáhnout naše jednozápasové vedení. Hrála tvrdě a bojovně. Potřetí jsme jí to už ale nedovolili," liboval si čtyřiatřicetiletý Mueller.

Rozhodující branku, jíž poslal Vítkovické do semifinále, dal v početní převaze. Byla to vůbec první využitá přesilovka ostravského celku ve čtvrtfinálové sérii. „Nedařily se nám tak, jak bychom si představovali. Takže jsem si říkal, že nastal čas, abychom to prokletí konečně zlomili. Povedlo se. Stále jsme se drželi našeho přesilovkového systému. Bylo jen otázkou času, kdy nám to tam spadne," usmíval se šťastný Mueller.

Na trestné lavici paradoxně seděl Petr Holík, po jehož boku americký kanonýr ještě v minulé sezoně nastupoval v elitní útočné formaci Komety. „Petr nikdy moc nefauloval. Jak ho znám, hrozně ho mrzí, že jsme potrestali vítěznou brankou zrovna jeho vyloučení. Jsem teď ale na druhé straně, a tak jsem moc rád, že jsme tuhle možnost ukončit sérii dostali. Za to, že jsme přes Brno prošli, jsem na náš tým hrdý. Zvládli jsme to, a teď uděláme maximum, abychom uspěli i v semifinále," předsevzal si.

Zatímco v základní části extraligy se Mueller dočkal při zápase Vítkovic v Brně od fanoušků Komety obrovských ovací, tentokrát si musel vyslechnout pískot i spoustu nadávek a urážek. „Na podzim mě v Brně přivítali aplausem, což bylo krásné. Vždyť jsem dres Komety nosil čtyři krásné roky. Budu na ně vzpomínat po zbytek života. Teď příznivcům Komety asi vadilo, že jsem slavil gól. Pro ně je vyřazení pochopitelně velkým zklamáním. Takže jsem teď těžko mohl čekat, že mě pochválí. Šlo ale o postup do dalšího kola play off, a já mám teď svůj klub a nový domov v Ostravě," zdůraznil.

Soupeřem hokejistů Vítkovic v semifinále bude buď Hradec Králové nebo Sparta. „Nevybírám si. Každopádně narazíme na nesmírně kvalitní mužstvo. Rozhodně do toho budeme muset zase dát na ledě všechno," uvědomuje si Mueller. Podle něj je už postup do semifinále pro ostravský klub velikou událostí. „Vyšplhali jsme se zatím na první kopec, a teď bychom rádi zvládli i ten druhý. Věřím, že se dáme fyzicky i zdravotně dohromady a o finále zabojujeme ze všech sil," plánuje.

Reklama