Hlavní obsah

Místo korunovace zklamání. Pardubičtí ale mohou být v klidu, hotovo může být už v neděli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohli už mít jisté první místo po základní části, ale pardubičtí hokejisté v pátečním 47. kole extraligy doma podlehli Vítkovicím a na jejich korunovaci zatím nedošlo. „Na nějakou jistotu poháru jsme nemysleli. Spíš tam od nás byly zbytečné fauly a neprosadili jsme se přes obranný val, Vítkovícím perfektně vycházely brejky a hodně je podržel náhradník Klimeš v brance," líčil zklamaný trenér Radim Rulík.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Lukáš Sedlák z Pardubic před vítkovickým brankářem Lukášem Klimešem.

Článek

Z prohry 1:4 byli zklamaní i domácí hráči. "Nechali jsme si bohužel utéct Vítkovice o dva góly. Od poloviny utkání jsme se pak do nich hodně tlačili, oni se už jen bránili, ale zvládli to umlátit. Když jsme pak museli víc otevřít hru ve snaze vyrovnat, tak nám soupeř opakovaně ujel," tvrdil autor jediné pardubické branky Patrik Čerešnák.

První šanci s předstihem oslavit triumf v základní části soutěže tak Dynamo nevyužilo.

Nicméně dvanáctibodový náskok v čele tabulky do závěrečných pěti extraligových kol dává pardubickým hráčům klid, že Prezidentský pohár, nově pojmenovaný po Jaroslavu Pouzarovi, přece jen skončí v jejich klubové vitríně.

Teoreticky by se na první příčku sice ještě mohl dostat nejen ostravský celek, ale i pražská Sparta, neboť má zápas k dobru. Hotovo ale může být hned v neděli, pokud Dynamo zvítězí na karlovarském ledě, pak se při lepší vzájemné bilanci už nemusí ohlížet na další výsledky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.