Hlavní obsah

Místo oslav operace! Byl jsem na prášky, říkal po sedmém finále marod Nestrašil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápas sledoval v civilu, po jeho konci se netradičně převlékl do hokejového, aby na fotografiích i při oslavách přímo na ledě působil jako jeden z třinecké La Familie. Jenže dnes mířil pod skalpel. Andrej Nestrašil musel kvůli zranění odstoupit ze šestého finále, to sedmé s vítěznou tečkou si protrpěl na tribuně a v pondělí musí s utrženým ramenem na operaci.

Třinec napsal neskutečný příběh. Opět slaví titul!Video: Sport.cz

 
Článek

Jaké bylo sledovat rozhodující zápas celé sezony jen z tribuny?

Hrozné. Celý den jsem od rána úplně na prášky. Když člověk hraje, tak si to tak nepřipouští a má pocit, že to má trošku ve svých rukou. Hlavně střídání jdou rychle po sobě, je unavený a nemá čas přemýšlet nad kravinami. Tohle bylo šílené. Nevěděl jsem, zda sem jít, nebo se jít projít do parku a dorazit až po zápase. Řekl jsem si, že to vydržím a s klukama to prožiju, ať už to dopadne tak, či tak. Věřil jsem, že to urveme, a nakonec jsme to dokázali.

Finále play off: 7. zápas Pardubice - Třinec1/16

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Prý vás čeká operace…

V pondělí. Takže u mě žádné oslavy, ale kluci si to užijí.

Nešlo nastoupit?

Rentgen vypadal bídně, hned to bylo jasné. Už při nárazu se mi udělalo hodně blbě a to bývá většinou špatné. Ale i můj táta mi říká, že pokud nejsem mrtvý, tak z ledu odjedu. Tak jsem odjel a v pondělí mě to čeká. Mám něco v rameni, je urvané a bude to potřeba spravit.

Co říkáte na celé play off?

Neuvěřitelné, v první sérii vedeme 3:0, dotáhnou to na 3:3, čehož jsme využili v semifinále. Věděli jsme, jak se Sparta cítí. Nechcete být první tým, který prohraje z 3:0. Byli jsme i v pozici, že jsme neměli co ztratit. Trošku jsme to změnili, hráli jsme více aktivně. Nechci říct, že jsou sedmé zápasy o štěstí, protože na to úplně nevěřím, ale nějak to nahoře bylo napsané, že to má tak dopadnout. Dát v šestém semifinále vyrovnávací gól 0,18 sekundy před koncem a dojít zase do sedmého zápasu. I tady v Pardubicích, kde je fanoušci hodně ženou a atmosféra je tu skvělá, je těžké vyhrát. Že se nám to povedlo, tak to klobouk dolů.

Co byste vyzdvihl na týmu?

Tu víru jeden v druhého. Nikdy jsme to za žádného stavu nepoložili. Ať byly dobré, nebo špatné zápasy, prodloužení. Odžili jsme si toho za toto play off moc. Bylo to neuvěřitelné. Parta, víra a kluci, kteří dostali šanci hrát, ji chytli za pačesy. Díky tomu jsme vyhráli.

Kde se bere ta síla?

Je to charakter. Dobře složené mužstvo, které chce vyhrát, a jeden o druhého se staráme. Každý titul je speciální. Loni byla taky těžká cesta z předkola, ale tenhle titul je neuvěřitelný.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články