Hlavní obsah

Moták: Titul je v pravých rukách. Je to pro nás zadostiučinění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Připomínal rostlináře Jaromíra z filmu Vesničko má středisková, který nazlobeně chlapy prosí, aby „nelili to pivo z oken“. Třinecký kouč Zdeněk Moták byl rovněž zmáčený od chmelového moku, který na něj o chvilku dřív z velké vázy vylil „výtržník“ Libor Hudáček. I proto trenér při rozhovoru s novináři pořád pokukoval, jestli nechystá druhé kolo. Zároveň byl v euforii, protože i poté, co mu v Třinci předal před dvěma lety žezlo Václav Varaďa, nelze Oceláře zastavit.

Video: Sport.cz

 
Článek

Co ve vás teď převládá?

Samozřejmě dojetí. Ale pořád to ještě nemůžu vstřebat. Pořád si nemůžu připustit, že je to pravda. Je to skvělý pocit, nicméně pořád ještě neuvěřitelný.

Je to nejvydřenější titul Třince?

To já až tak úplně nevím. Ale po play off s 21 zápasy, k nimž jsme přidali i nějaká prodloužení, musím před chlapci smeknout. Tohle uhrát a získat navrch titul, to je pro ně zadostiučinění. A pro mě samozřejmě také.

Díky čemu dokráčel Třinec letos k titulu?

Těch atributů je poměrně hodně. Mezi ty největší patří ale soudržnost, práce v kolektivu, pracovitost a zkušenost s takovými boji je také důležitá věc. My jsme už v základní části pracovali velice dobře. A nakonec si myslím, že je ten titul v pravých rukách.

Finále play off: 7. zápas Pardubice - Třinec1/16

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Co říkáte na příběh Davida Ciencialy, vítězného střelce?

Jsem rád, že jsme ho v průběhu sezony z Pardubic získali. Je to víceméně odchovanec a hráč, který bude vždy bojovat a za mužstvo položí duši.

Kdy vám bylo během play off nejhůře?

Nebyla chvíle, kdy by mi bylo špatně. Já jsem tomu mužstvu totiž pořád věřil. I třeba ve chvíli, kdy už chybělo jen pár sekund v závěru utkání proti Spartě.

Ani v sedmém finále v závěru základní doby, kdy přišlo oslabení po nevyužité přesilovce, jste se nebál?

To jsou samozřejmě situace, které k tomu hokeji patří. My jsme gól nedali, oni také ne, tak jsem si to pak rozdali ve dvou prodlouženích. My jsme byli ti urputnější. A nakonec i ti šťastní.

Kde se bere síla v tom mužstvu? Měli jste zraněné klíčové hráče, ale dokázali je nahradit ti, kteří dříve stáli v pozadí.

Každý má v mužstvu svoji roli. To je to hlavní. A všichni společně tyhle opory zastoupili. Někteří pak možná trochu vystoupili z té role, ale ne úplně. Vždy ti hráči byli bojovníci, kteří si za tím šli. A já před nimi musím smeknout. I když mi to pořád nedochází a celkem mi chybí slova.

Může tahle pohádka pokračovat?

Jak vidíte, všichni dělají všechno pro to, aby nás porazili. Nechci se rouhat. Pracovali jsme moc dobře, to je všechno. To stačí, co k tomu mohu říct.

Pěti tituly v řadě jste vyrovnali Vsetín.

V dnešním hokeji je to možná i neuvěřitelné. To se už snad ani nemůže opakovat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články