Hlavní obsah

Plzeň - Brno 4:1Stav série 1:1Mistrovská Plzeň zdolala Brno a vyrovnala čtvrtfinálovou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Slovák 1 : 0
12. J. Sýkora 2 : 0
22. Kratěna 3 : 0
35. Straka 4 : 0
47. Němec 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté mistrovské Plzně vyhráli ve druhém čtvrtfinálovém utkání nad Brnem 4:1 a vyrovnali stav série na 1:1. Na rozdíl od úterního prvního duelu si tentokrát dvoubrankový náskok po první třetině zajistili Indiáni a díky dalším dvěma trefám v prostřední části se už třetí třetina dohrávala spíše z povinnosti. Domácím hrdinou byl Ondřej Kratěna, který si připsal gól a asistenci. Série se v sobotu stěhuje na jih Moravy.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský kapitán Martin Straka (s krytem) v útočné akci, vlevo Tomáš Svoboda z Brna.

Článek
Fotogalerie

Domácí sestava doznala po úvodní porážce změn ve složení všech obranných dvojic i útoků. Hosté záhy nezužitkovali přesilovou hru a povzbuzení Indiáni měli navrch. Navíc v osmé minutě se během početní výhody trefil Slovák z voleje přesně do levého horního rohu branky. Kometa se brankáři Machovskému pořádně připomněla až o dvě minuty později tvrdou střelou Kováčika od modré čáry.

Za chvíli ovšem udeřilo na druhé straně, když si táhlý pokus Jána Sýkory mířící do levé tyče srazil Čiliak nešťastně za svá záda. V 15. minutě si strážce brněnské svatyně naopak oddechl, že přesilovkový pokus Kratěny mezi betony zamířil mimo branku.

Krátce před koncem první třetiny získala Plzeň dlouhou početní výhodu čtyři na tři, ale Čiliak se stačil přesunout proti střele Dudy bez přípravy a i zbytek oslabení po pauze hosté ubránili. Ve 22. minutě ale dokázal vlastní střelu dopravit baseballovou dorážkou do sítě Kratěna a po potvrzení od videorozhodčího vedli domácí 3:0.

Poté se svěřenci trenéra Razýma soustředili především na defenzivu. Hráči Komety zvýšily četnost střelby, Machovský si však poradil se dvěma nebezpečnými pokusy Hrušky a ve 33. minutě v dobré pozici na brankovišti neskóroval Burian. Dvě minuty na to však mohli slavit domácí, když nahození Dudy od pravého mantinelu pohotově tečoval mimo Čiliakův dosah Straka.

V úvodu závěrečné části sice Tomáš Svoboda při přečíslení tři na dva vypálil nad, ale při třetím vyloučení nedisciplinovaného Dudy v řadě se díky Němcově snadné bekhendové dorážce dočkali hosté prvního gólu. Při další přesilovce Komety v 50. minutě naopak Čiliak jen s obtížemi zastavil brejk zakončený Moravčíkem. Zbytek hrací doby se už dohrával v poklidu, zaujala pouze menší bitka mezi brněnským Káňou a jeho bývalým spoluhráčem Holcem.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Slovák (Kratěna, Lev), 12. J. Sýkora (M. Dvořák), 22. Kratěna, 35. Martin Straka (Duda, Jiří Hanzlík) - 47. V. Němec (Kempný, T. Svoboda). Rozhodčí: A. Jeřábek, Turčan - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 13:10. Využití: 1:1. Diváci: 6016. Stav série: 1:1.
Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Moravčík, od 50. navíc D. Boháč - Duda, Martin Straka, Pletka - Kratěna (44. Holec), Vlasák, Lev - Indrák, Kašpařík, Schleiss - M. Dvořák, T. Sýkora, J. Sýkora. Trenéři: Razým a Michal Straka.
Brno: Čiliak - Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, od 43. navíc Dlapa - H. Zohorna, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Jakub Svoboda, Koreis, Burian - Vondráček, P. Mrázek, Pivko - od 47. navíc Raška. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Reklama

Související témata: