Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Kladno 3:2Mladá Boleslav zachránila takřka ztracený zápas s Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Tomajko 0 : 1
32. Diviš 0 : 2
37. Sýkora 1 : 2
59. Sýkora 2 : 2
65. Nouza 3 : 2

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Kladna nevyhráli na ledě soupeře od 16. října a nepovedlo se jim to ani v neděli v Mladé Boleslavi, byť nad nováčkem extraligy vedli o dva góly a i při nájezdech stáli kousek od triumfu. Nakonec však domácí útočník Nouza opakovaně přelstil Kopřivu, který v utkání kryl přes padesát střel.

Článek

Domácí tým zachránil takřka ztracený zápas. Vyrovnat stihl v předposlední minutě třetí třetiny v přesilovce umocněné hrou bez brankáře a z nájezdů vyšel vítězně, byť první dva kladenské pokusy uzdravený brankář Jan Chábera pustil. Pak se ale trefil domácí Barinka a boleslavské střídačce se povedl tah s výměnou brankáře.

Náhradník Filip Šindelář už totiž při nájezdech Diviše a Kally neinkasoval a naopak jeho spoluhráč Tomáš Nouza se prosadil dvakrát po sobě. „Celkem jsem si věřil. Na první pokus jsem volil svou osvědčenou kličku. Kluci mi hned říkali, ať jedu, když mi to tam padá. Nechtěl jsem ale volit stejné zakončení, proto šlo o improvizací. Do poslední chvíle jsem čekal, co udělá gólman, nakonec jsme uviděl mezírku mezi betony a puk tam poslal,“ radoval se autor vítězné branky.

Hosty přitom hned v 5. minutě nakopla bleskově využitá přesilovka, další akce Čurilly i Hájka zastavila tyčka. Boleslavskou snahu o vyrovnání tlumil výtečně chytající Kopřiva, naopak na druhé straně Diviš uplatnil gólový důraz. Až přesilovková dorážka dala domácím naději, ve třetí části doslova uzamkli Kladno v jeho obranném pásmu a přes řadu nevyužitých příležitostí to byl znovu Sýkora, kdo 75 vteřin před koncem protlačil puk do sítě. Měli jsme utkání dobře rozehrané, ale neodolali boleslavskému tlaku v závěru,“ řekl kladenský trenér Zdeněk Müller.

V prodloužení Boleslav přečkala i Padělkovo vyloučení a při nájezdech se ji povedl úžasný obrat. „Kdybychom potřetí za sebou doma prohráli, ztráta na předposledního by vzrostla už na pět bodů a to by byla krajně nepříjemná situace. Nechtěli jsme další domácí zápas odehrát zase jen na jeden vstřelený gól, snažili jsme se proto z každé pozice pálit. Dlouho to byl náš beznadějný souboj s Kopřivou, nakonec jsme to na srdce uhráli,“ líčil Nouza.

„Výkon mužstva byl dobrý až od třetí části, kdy jsme začali točit jen tři lajny, zlepšili pohyb i důraz před brankou a výhru doslova vydřeli,“ ulevil si asistent kouče Leo Gudas.

BK Mladá Boleslav - Geus Okna Kladno 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 37. Sýkora (Mocek), 59. Sýkora (Benda, Tomas), rozhodujicí sam. nájezd Nouza - 5. Tomajko (Bělohlav), 32. Diviš (Nádašdi, Tomajko). Rozhodčí: Minář - Čížek, Prchal. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 3260.
Mladá Boleslav: Chábera (od 3. nájezdu Šindelář) - Posmyk, Jindra, Holub, Brňák, Benda, Schnabel, Mocek, R. Bauer - Padělek, R. Král, Handlovský - Kazionov, Boháč, Tomas - Barinka, M. Čech, R. Pšurný - Nouza, Sýkora, Rod. Trenéři: Šejba a Gudas.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, A. Novotný, Hořava - Diviš, Patera, Tomajko - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Horna, Kalla, V. Novák - Čurilla, Frolík, Z. Nedvěd. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: