Hlavní obsah

Mladé Boleslavi došla trpělivost, odvolala trenéra Čiháka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úterní porážka 1:4 na ledě Karlových Varů, která byla už pátou v řadě a devátou z posledních deseti zápasů, se stala derniérou Ladislava Čiháka na střídačce hokejistů Mladé Boleslavi. Vedení středočeského klubu ve středu oznámilo, že hlavního kouče odvolalo.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Trenér Ladislav Čihák na střídačce Mladé Boleslavi skončil.

Článek

Na středečním tréninku mužstvo povedou dosavadní asistent Petr Haken s hlavním trenérem juniorského týmu Václavem Pletkou. Nový realizační tým oznámí Bruslařský klub pravděpodobně ve čtvrtek. O den později mužstvo čeká domácí zápas s brněnskou Kometou.

Od začátku prosince Mladá Boleslav porazila jen České Budějovice, jinak zaznamenala devět porážek. Naposledy v Karlových Varech, po níž ambiciózní středočeský klub klesnul v tabulce na dvanácté místo jen s dvoubodovým náskokem na poslední Kladno.

„Bohužel se nám to teď aktuálně nedaří, ale máme hlavu vzhůru. Tabulka je extrémně vyrovnaná a zápasů je ještě dost. Věřím, že to zlomíme, nakopneme to a začneme sbírat body," říkal po pondělním zápase Čihák. To ale asi ještě netušil, že za pár hodin bude od týmu odvolán.

Jednačtyřicetiletý kouč zamířil do Boleslavi v létě poté, co na její střídačce skončil do Pardubic mířící Radim Rulík, jenž Bruslařský klub dovedl v předchozích dvou ročnících vždy do semifinále.

„Moje působení v Boleslavi je velká výzva. Poslední roky tu byly velmi úspěšné, takže to beru i jako osobní zkoušku," říkal po podpisu smlouvy Čihák. Úspěšný ale nebyl.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj v akci.

Angažmá v Boleslavi pro něj bylo druhým na postu hlavního trenéra v extralize. V sezonách 2018/19 až 2020/21 působil v Plzni, kde předtím sbíral několik let zkušenosti na pozici asistenta. Indiánům pomohl k celkem třem bronzovým medailím.

Uplynulý ročník pak strávil jako asistent Tomáše Martince v Hradci Králové, s nímž získal Prezidentský pohár pro vítěze základní části, ve vyřazovacích bojích ale Mountfield skončil už ve čtvrtfinále.

Mladá Boleslav je v aktuální extraligové sezoně šestým klubem, který sáhl k výměně trenéra. Předtím k takovém kroku přistoupily Plzeň, Litvínov, Sparta, Kometa Brno a České Budějovice.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice