Hlavní obsah

Modrý vyloučenému Pospíšilovi nic nevyčítal. To bych musel někomu jinému, ale riskoval bych pokutu, tvrdil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Litvínově vyhráli oba duely a srovnali stav série na zápasy na 2:2, avšak poté psychickou výhodu v dalším čtvrtfinálovém utkání extraligového play off před svými fandy nevyužili. Brněnští hokejisté padli v dramatickém střetnutí na svém ledě 1:2 v prodloužení a v úterý budou na severu Čech odvracet konec sezony.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Bohužel se nám nepovedlo uhrát doma to, co jsme potřebovali. Teď musíme zmobilizovat síly a vzít si v Litvínově výhru zpátky, abychom si vynutili rozhodující sedmé utkání v naší hale,“ plánoval okamžitě zklamaný kouč Komety Jaroslav Modrý. Nyní má ovšem v hlavě pouze nejbližší duel. „Na šesté utkání série se musíme připravit natolik dobře, abychom ho zvládli,“ předsevzal si.

Litoval, že Brňané nepřetavili úvodní nápor v nedělním duelu ve své hale ve vyšší než jednobrankový náskok. „Odehráli jsme fantastickou první třetinu. Vypracovali jsme si v ní plno šancí. Hráli jsme fakt dobře, ale bohužel jsme soupeři neodskočili na výraznější rozdíl,“ mrzelo Modrého.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Verva Litvínov 1:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Litvínovští se vrátili do utkání využitou přesilovkou jedenáct minut před koncem. Kirkově vyrovnání na 1:1 předcházel střelecký pokus obránce Jakse, který se po čtyřzápasovém trestu vrátil do sestavy Vervy, při němž zlomil hokejku. „Kvůli tomu naši hráči možná na chvíli polevili v koncentraci,“ domníval se trenér Komety.

Na útočníka Kristiána Pospíšila, jenž v té době seděl na trestné lavici, se Modrý nezlobil. Navzdory tomu, že to nebylo poprvé, co slovenský forvard přivodil Kometě svým prohřeškem problém. „Nic mu vyčítat nebudu. To bych musel něco vyčítat spíš někomu jinému. Ale asi bych riskoval pokutu,“ naznačil, že se s verdiktem sudích úplně neztotožnil.

Podle něj šlo o nevinnou situaci. „Pospíšil byl naražený jedním litvínovským hráčem a druhý se mu tam pak připletl. A skončilo to tak, jak skončilo,“ pronesl Modrý sarkasticky.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov 1:1 (49. Kirk)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V prodloužení si vypracovaly střelecké možnosti oba týmy. „My jsme nakonec doplatili na to, že jsme Litvínovské nechali tak dlouho v zápase. Oni jsou takový oportunistický tým, jenž trpělivě čeká na šanci. Mají šikovné útočníky, kteří ji dokážou využít. Klobouk dolů,“ uvedl sportovně směrem k soupeři.

Rozdílovému gólu Nicolase Hlavy předcházela hrubka brněnského beka Jana Ščotky, jenž si ve snaze zabránit jeho přihrávce na volného spoluhráče lehl předčasně na led. „Padat rozhodně neměl, o tom jsme si už spolu popovídali. Litvínov tu akci ale dohrál dobře,“ uznal Modrý.

Ve čtvrtfinálové sérii Brna s Litvínovem prozatím vítězí výhradně hostující celky. „Proč to tak je? Těžko říct. Možná je to i tím, že obě mužstva nastupují k venkovním duelům s vědomím, že se nemusí tolik tlačit do útoku a daří se jim hrát koncentrovaně odzadu,“ přemítal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov 1:2 pp (70. Hlava)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Do Litvínova nyní brněnští hokejisté pocestují s touhou sérii vyrovnat. Zda se stihne do úterního podvečera dát dohromady obránce Marek Ďaloga, který Kometě v neděli kvůli zranění chyběl, Modrý neprozradil. „Má zdravotní problém v horní části těla,“ sdělil jen neurčitě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články