Hlavní obsah

Mohl udělat skok jako Ticháček, chválil uzdraveného centra kouč Kladna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operace kolenních vazů ho připravila téměř o celou extraligovou sezonu. Do baráže ale naskočil kladenský hokejista Matyáš Filip rovnou v centru první formace. Na úvodním vítězství Rytířů se navíc podílel jedním gólem. Jeho výkon si pochvaloval i kouč Otakar Vejvoda.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Stále teprve 23letý útočník odehrál ve středu svůj druhý zápas v sezoně. Do toho prvního naskočil až v posledním kole proti Karlovým Varům. „Jen abych získal jistotu do kolene. Přípravu jsem odmakal a teď se cítím ještě lépe než před zraněním,“ pochvaloval si kladenský útočník, jenž byl centrem nově složené formace s Procházkou a Jarůškem na křídlech. Tahle lajna se postarala hned o tři branky Kladna.

Tu první obstaral právě Filip ve 29. minutě, kdy poslal Kladno do vedení. Trefil se bezmála přesně po roce. Rytíři ale do té doby neměli na růžích ustláno. V první třetině byla vidět dlouhá absence zápasů. „Žádný hokej na podívanou to nebyl. Vsetín byl rozehranější, ale my hráli jednoduše a tu třetinu jsme zvládli, jak jsme chtěli,“ souhlasil Filip.

Systém baráže se nelíbí snad nikomu, ale my za to nemůžeme.
Matyáš Filip, útočník Kladna

Jeho maximem je osm branek z loňské sezony, v baráži ale jako kdyby mladý centr Rytířů ožil. Před dvěma lety s Jihlavou se prosadil v pěti zápasech dvakrát, navíc pokaždé v oslabení. Loni Zlínu uštědřil ve čtyřech zápasech jednu ránu. Je ale třeba připomenout, že na ledě zdaleka nedostával takovou porci minut. Ve středu tak zaznamenal už svůj čtvrtý gól v prolínací soutěži.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno - Vsetín 1:0 (29. Filip)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Hodně nás uklidnil, ale radši bych dával góly v sezoně a pak třeba play off,“ přál si Filip. Aby tak mohl učinit, musí se spoluhráči zachránit extraligovou příslušnost v sérii proti Vsetínu. „Systém baráže se nelíbí snad nikomu, ale my za to nemůžeme. Musíme to odehrát a vyhrát, abychom extraligu udrželi,“ dodal odchovanec Rytířů.

Z jeho návratu na led měl radost také kouč Otakar Vejvoda. Ve Filipovi podle něj třímá velký potenciál, byť ho zranění zastavilo na celou sezonu. „Já se na něj těšil už v létě před sezonou. Kdyby byl v pořádku, mohl udělat stejný skok jako Tícha,“ připomněl kouč Vejvoda sezonu obránce Jiřího Ticháčka, který se stal se 43 body nejproduktivnějším obráncem celé extraligy a nakoukl také do reprezentace.

Reklama