Hlavní obsah

Moses režíroval obrat Komety. Hattrick mi zvedne sebevědomí, míní americký střelec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od jeho příchodu si hokejová Kometa slibovala především góly, avšak americkému útočníkovi Stevu Mosesovi se dlouho nedařilo předsezonní předpoklady příliš naplňovat. Jeho velké chvíle přišly až v extraligovém duelu s Libercem, v němž po nepovedené úvodní třetině přispěl třemi trefami k velkému obratu Brňanů a vítězství 5:2.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. Bílí Tygři Liberec 5:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Moje zlepšování šlo ruku v ruce se vzestupem celého mužstva. V úvodních čtyřech extraligových kolech se nám vůbec nedařilo. Pak jsme se začali postupně zvedat jako tým, a i já jsem šel postupně nahoru. Hattrick mi určitě pozvedne sebevědomí. Vím ale, že střílení gólů jde často po sinusoidě. Někdy se mi daří dávat branky skoro ze všeho, jindy se nemůžete trefit,“ nepropadal čtyřiatřicetiletý Moses po povedeném střetnutí euforii.

Třemi góly do liberecké sítě zdvojnásobil svoji dosavadní střeleckou bilanci. Netají, že mu adaptace na českou nejvyšší soutěž trvala o něco déle, než čekal. „Já i celý tým jsme ale zůstali v klidu a snažili se pracovat co nejlíp. Vyplatilo se. Oproti začátku sezony je na Kometě teď znát značný pokrok,“ těší ho.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Liberec 1:2 (29. Moses)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Proti Liberci skóroval Moses dvakrát v přesilovce. Nejprve snížil v početní výhodě na 1:2 a poté vyrovnal. „Ve svých dřívějších působištích jsem střílel v přesilovkách hodně gólů. V Brně se mně to zpočátku nedařilo, avšak trenéři i spoluhráči mě nabádali, abych byl trpělivý. Obě přesilovkové branky padly po vydařených kombinacích. Musím vzdát hold za skvělou souhru svým parťákům,“ tvrdil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Liberec 2:2 (38. Moses)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vítěz kanadského bodování v KHL v sezoně 2014/15 a bronzový medailista s americkým týmem z MS 2015 je přesvědčený, že Kometa už půjde jenom nahoru. „Bylo důležité, že jsme napravili předchozí domácí nezdar s Vítkovicemi. Uvolnili jsme se, a tak věřím, že se budeme dál zlepšovat,“ přeje si.

Brněnský asistent Jiří Otoupalík Mosesovo střelecké probuzení ocenil. „Konečně mu to tam napadalo. Určitě měl v hlavě, že zatím trochu zaostával za očekáváním. Je super, že se mu proti Liberce takhle dařilo. Pomůže mu to do dalších extraligových duelů,“ předpokládal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Liberec 4:2 (58. Moses)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Pochválil však celé mužstvo. „Za obrat jsme hrozně rádi. Po nepovedené úvodní třetině jsme začali víc bruslit a převzali jsme aktivitu. Dokázali jsme využít dvě přesilovky a vyrovnat. Nepoložil nás ani neuznaný rozdílový gól na 3:2. Vzápětí jsme dali další,“ liboval si Otoupalík.

Vyzvedl u svých hokejistů enormní obětavost, nasazení a bojovnost. „To všechno znovu podpořil výborným výkonem brankář Furch. Dohrávali jsme ovšem zápas bez zraněných Ďalogy a Kučeříka jen na čtyři beky. To je kaňka na našem vítězství,“ mrzelo ho další rozšíření marodky, na níž už jsou Pospíšil, Kollár a Kratochvíl. „Kluci ovšem neskutečně dřeli, utkáním žila celá střídačka,“ zamlouvalo se Otoupalíkovi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.