Hlavní obsah

Moták už bude spát lépe. Jednoduchost nám přinesla úspěch, libuje si po první výhře třinecký kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pátý pokus se už obhájci titulu dočkali. Hokejisté Třince, kteří z úvodních čtyř utkání nového extraligového ročníku vytěžili jediný bodík, zvítězili v Brně 4:2 a připsali si premiérový triumf v sezoně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Třince Zdeněk Moták při utkání v Brně.

Článek

„Konečně. Vítězství je pro nás hrozně důležité, strašně moc jsme ho už potřebovali," liboval si spokojený kouč Ocelářů Zdeněk Moták, který se tak dočkal premiérové výhry v mistrovském duelu na třinecké střídačce. Přiznal, že si díky tříbodovému triumfu nad Kometou hodně oddechl. „Bude se mi spát mnohem lépe. Měli jsme herní převahu už v domácích duelech s Budějovicemi nebo Karlovými Vary, avšak vyšlo to až teď," netajil velkou radost.

Pro svoje mužstvo našel po utkání v Brně jen slova chvály. „Na klucích jsem viděl obrovskou vůli a odhodlání. Odehráli jsme zápas s obrovským nasazením. Obětavě jsme se vrhali do soupeřových střel. Bylo hezké vidět, jak střetnutí celá střídačka prožívala," vypočítal Moták přednosti svých svěřenců. „Jednoduchost nám přinesla úspěch," kvitoval s povděkem.

Třinci zachytal výtečně brankář Mazanec, jenž zaskočil za absentujícího Kacetla. „Má nějaké zdravotní problémy," prohodil trenér Slezanů neurčitě.

Nadšení netajil také slovenský obránce Ocelářů Martin Marinčin. „Od začátku jsme tentokrát plnili na sto procent to, co jsme si řekli na předzápasovém mítinku. Trenéři nám naordinovali super taktiku. Prosadili jsme se zodpovědným výkonem. Po čtyřech zápasech bez výhry jsme si už žádné zaváhání nemohli dovolit," měl jasno.

Věří, že cenné vítězství nad Kometou jeho celek nakopne. „Zdá se, že si nám to začíná na ledě sedat. Musíme takhle pokračovat dál," vyhlížel Marinčin už čtvrteční utkání v Kladně.

Nepříliš povedený vstup do sezony prožívají i brněnští hokejisté, kteří nenavázali před svými fandy na nedělní dvoubodovou výhru v Liberci. „Dobře jsme do zápasu s Třincem vstoupili. Velká škoda, že jsme v první třetině nenavýšili vedení na 2:0. Šancí jsme na to měli dost. Ani v prostřední části se nám nedařilo v koncovce. A když jsme pustili soupeře v poslední dvacetiminutovce do vedení, umožnili jsme mu tím zaměřit se na tuhou defenzívu, kterou jsme hrozně těžko překonávali," posteskl si kouč Komety Martin Pešout.

Jeho celek se trápí střelecky. „Toužebně tudíž vyhlížíme návrat zraněného finského útočníka Strömberga. A uvidíme, jestli se nám podaří někoho do ofenzívy přivést," přemítal. Ví, že dosavadní pětibodový zisk z pěti odehraných extraligových kol je o dost méně, než příznivci Komety očekávali. „Potřebujeme se nastartovat jedním povedeným zápasem. Třeba hned v pátek proti Hradci," uvítal by.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice