Hlavní obsah

Motor hlásí posilu! Přichází někdejší reprezentant, který Třinci vystřelil mistrovský titul

Praha

Nováček hokejové extraligy z Českých Budějovic hlásí posilu do obrany. Aktuálně poslední tým tabulky, který má ze všech čtrnácti účastníků nejvyšší soutěže na svém kontě nejvíce inkasovaných branek (55 za 15 zápasů), získal na měsíční hostování někdejšího reprezentačního zadáka Vladimíra Rotha. Jihočeši o tom informovali na svých oficiálních stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Vladimír Roth přichází na měsíční hostování do Českých Budějovic.

Článek

Třicetiletý Roth strávil posledních osm sezon v Třinci, když si jen v ročníku 2015/16 na chvíli odskočil do KHL do Novosibirsku. Největšího úspěchu dosáhl s Oceláři loni, když jim vítězným gólem v šestém finálovém zápase proti Liberci zajistil zisk mistrovského titulu.

Letos v březnu po koronavirem zkrácené sezoně v Třinci skončil. Nyní, po devíti měsících, hlásí návrat do extraligy. Premiéru za Motor by mohl zažít ve čtvrtek v předehrávce 24. kola proti Spartě.

České Budějovice budou pro pražského rodáka čtvrtým extraligovým zaměstnavatelem, kromě Třince působil chvíli i v Liberci a rovněž ve Slavii, v níž do tuzemské nejvyšší soutěže v devatenácti letech nakoukl.

I s play off odehrál Roth v extralize 533 zápasů, v nichž si připsal 233 bodů za 59 gólů a 174 asistencí. Na svém kontě má i šest startů za seniorský národní tým.

Reklama

Související témata: