Hlavní obsah

Liberec - Č. Budějovice 1:2Motor otočil zápas s Bílými Tygry, rozhodl Pech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Zachar 1 : 0
48. Gulaš 1 : 1
55. Pech 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic otočili v dohrávce 44. kola extraligy zápas na ledě Liberce z 0:1 na 2:1 a poprvé od roku 2013 se pod Ještědem radovali z vítězství. Motor tak navázal na páteční výhru s vedoucím Třincem a v tabulce si upevnil šestou pozici. Naopak Liberec nedokázal odčinit vysokou prohru s Hradcem Králové a klesnul na deváté místo. Jihočeši utkání otočili ve třetí třetině, kdy nejprve Milan Gulaš vyrovnal a poté v 55. minutě vstřelil vítězný gól Lukáš Pech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hokejistů Českých Budějovic (zleva) Roman Vráblík, Jan Štencel, autor rozhodujícího gólu Lukáš Pech a Michal Vondrka.

Článek

Liberečtí vstoupili do utkání aktivněji a dobré šance měli Najman s Grígerem, Hrachovina v brance Motoru byl ale připraven. Poté hráli domácí přesilovku, s dělovkou Vlacha i dorážkou Najmana si ale poradil českobudějovický gólman. V polovině první třetiny se až za zády hostující obrany ocitnul Birner, Hrachovina ale samostatný únik skvěle zneškodnil. Vzápětí byl blízko úvodnímu gólu Ordoš, Hrachovinovi tentokrát pomohla pravá tyč.

Až poté se ke slovu dostali také Jihočeši a Kváčovu připravenost prověřil Valský. Také Motor si v první třetině zahrál v početní výhodě a velkou možnost měl Štencel. Kváča se ale proti jeho střele stihnul včas přesunout.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Thomas Percy z Českých Budějovic, Adam Najman z Liberce a brankář Dominik Hrachovina z Českých Budějovic.

V úvodu druhého dějství hrály po faulu Šíra České Budějovice přesilovou hru a Pech svou střelou orazítkoval horní tyč Kváčovy branky. Po minutě hry ve čtyřech navíc putoval k Šírovi na trestnou lavici Jelínek a Motor měl k dispozici dlouhou výhodu pět na tři. Pechovi ale podruhé v krátkém sledu překazila gólovou radost horní tyč. V polovině utkání tak udeřili domácí. Kváčovo vyhození dobruslil rychlík Zachar a bekhendovým blafákem otevřel skóre utkání.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Dominik Hrachovina z Českých Budějovic.

Druhý gól Severočechů měl poté na hokejce Birner, nedokázal ale trefit poloodkrytou branku. Na druhé straně zase Kváčovi nadělala starosti ostrá rána Gulaše. Motor poté převzal iniciativu a obrovskou šanci měl Vondrka, před prázdnou brankou ale trestuhodně minul.

Krátce po začátku třetí části mohl poslat Bílé Tygry do dvoubrankového vedení Faško-Rudáš, z ideální pozice ale střílel těsně vedle. Ve 48. minutě se tak hosté dočkali vyrovnání. Po pěkné kombinaci s Ondráčkem využil početní výhodu střelou k tyči Gulaš. Domácí si mohli vzít vedení zpět ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách, Motor se ale bez větších problémů ubránil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ladislav Šmíd z Liberce.

Hra se poté odehrávala především ve středním pásmu, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu.V 55. minutě ale České Budějovice z nenápadné akce otočily vývoj utkání. Kváča vyrazil Gulašovu střelu od modré čáry pouze před sebe a nikým nehlídaný Pech poslal dorážkou hosty do vedení. Vyrovnat se domácím nepodařilo ani při závěrečné power play.

Dohrávka 44. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Motor České Budějovice 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 29. Zachar (Kváča, Birner) - 48. Gulaš (J. Ondráček, Koláček), 55. Pech (Gulaš). Rozhodčí: Mrkva, Ondráček - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet)-
Liberec: Kváča - Štibingr, Šmíd, Melancon, Ivan, Šedivý, Derner, Aubrecht - A. Najman, Filippi, Birner - Zachar, Gríger, Ordoš - Klapka, P. Jelínek, J. Vlach - Faško-Rudáš, Šír, Rychlovský. Trenér: Augusta.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Bučko, Percy, Šenkeřík, Bindulis, Štich - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - Z. Doležal, Koláček, Vondrka - Valský, Chlubna, Ondráček - Gulaš, Pech, Holec. Trenér: Modrý.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice