Hlavní obsah

Pardubice - Budějovice 1:2Stav série 0:3Motor se rozjel! Jihočeši jsou výhru od semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Koláček 0 : 1
38. Gulaš 0 : 2
58. Cienciala 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic uspěli ve třetím čtvrtfinále play off v Pardubicích 2:1, vedou v sérii 3:0 a jediná výhra je dělí od první účasti v semifinále extraligy od roku 2008. Motor vedl díky brankám Josefa Koláčka a Milana Gulaše 2:0, za Dynamo snížil 140 sekund před koncem David Cienciala. Jihočeši mohou rozhodnout už v sobotu, kdy se hraje od 17:00 v Pardubicích čtvrtý duel.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Milan Gulaš a Petr Šenkeřík z Českých Budějovic se radují z gólu.

Článek

Domácí nastoupili bez útočníka Adama Musila, který po úterním druhém zápase na jihu Čech skončil v nemocnici a v sestavě chyběli také bek Jan Zdráhal a forvard Ondřej Matýs. Zařadili se do ní útočníci Tomáš Urban a Tomáš Kaut, který strávil celou sezonu v prvoligovém Vrchlabí. Motor se musel obejít pro jednozápasový distanc v ofenzivě bez Jiří Ondráčka a naskočil Koláček. Jubileum oslavil bek hostů Jan Piskáček, který nastoupil k 500. zápasu v extralize.

Jako první ohrozil domácího Frodla Holec, na druhé straně si Hrachovina poradil s Říčkovou střelou. Ve 4. minutě po Camarově akci nepřekonal gólmana Motoru u pravé tyče Blümel. Vzápětí se hostí ubránili i při Gulašově trestu a Hrachovina vytěsnil Poulíčkovu ránu. V čase 10:09 se radovali z vedení hosté. Koláčkovi sice střela z pravého kruhu nesedla, ale puk prošel za přesouvajícího se Frodla. Hned ve svém premiérovém utkání v extraligovém play off tak oslavil branku.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Pardubic Dominik Frodl, Daniel Voženílek z Českých Budějovic a Michal Hrádek z Pardubic.

Ve 14. minutě atakoval Říčka Vráblíka, Štencel na to zareagoval neadekvátně krosčekem do obličeje pardubického kanonýra a beka Motoru šel mstít Kousal. Štencel sice dostal trest na pět minut a do konce utkání, ale po při dvouminutových trestech i pro pardubické aktéry hráli domácí nejdříve dvě minuty v oslabení. Při něm mohl zvýšil Gulaš, jenže Frodl zasáhl proti jeho zakončení zblízka lapačkou. Při přesilovce Dynama nedokázali překonat Hrachovinu Cienciala ani Kaut a potom v 19. minutě neuspěl ani Paulovič díky obrannému zákroku Percyho.

Foto: David Taneček, ČTK

Roztržka před českobudějovickou brankou. V akci (zleva) Roman Vráblík z Českých Budějovic, Robert Říčka z Pardubic, David Cienciala z Pardubic a Jan Štencel z Českých Budějovic.

Posledních deset sekund první třetiny se kvůli rozbitému mantinelu dohrávalo až po pauze. Na startu druhé části prověřil Frodla opět Gulaš, ale jinak se hrálo dlouho bez šancí. Ve 30. minutě šel pykat Štich a hostům pomohla po Ciencialově střele v přesilové hře levá tyč. Dynamo se tlačilo za vyrovnáním marně a naopak v 38. minutě se radovalo Motor. Gulaš z levé strany z těžkého úhlu přes stínícího Holce překonal Frodla. Pardubice se neprosadily ani při následném Vráblíkově trestu.

Marné dobývání Hrachovinovy branky ze strany Dynama pokračovalo i v poslední třetině. Motor se ubránil i při Pechově vyloučení, v 50. minutě neuspěl ani Říčka a o chvíli později nedovolil Šenkeřík skórovat Paulovičovi. Hrachovina kapituloval až 140 sekund před koncem, kdy se při power play po Válově střele prosadil Cienciala. Těsný náskok ale hosté uhájili.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Dynamo Pardubice - HC Motor České Budějovice 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 58. Cienciala (Vála, R. Kousal) - 11. Koláček (Štencel, Abdul), 38. Gulaš (Pech). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:5, navíc Štencel (České Budějovice) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 10.194 (vyprodáno). Stav série: 0:3.
Pardubice: Frodl - Nedbal, J. Mikuš, Košťálek, Vála, Hrádek, J. Kolář - Camara, Poulíček, Blümel - Cienciala, R. Kousal, Říčka - O. Rohlík, Paulovič, Anděl - T. Urban, T. Kaut, Koffer. Trenér: R. Král.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Piskáček, Percy, Bučko, Šenkeřík, Štich - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - Holec, Pech, Abdul - Gulaš, Koláček, Vondrka - Valský, J. Novotný, D. Voženílek. Trenér: Modrý.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články