Hlavní obsah

Motor se rve o extraligu, fanoušci mu přejí až z Havaje

Snaží se dostat mezi elitu. Hokejisté Motoru České Budějovice v prvním barážovém utkání o extraligu uspěli na ledě Pardubic, když jim k výhře 2:1 výrazně pomohl teprve devatenáctiletý brankář Petr Kváča. Ten pochytal sedmatřicet střel a fanoušci tohoto klubu si užili první barážovou radost. A nejen ti na stadiónu, Motor má fanoušky snad všude. Palce drží v New Yorku i na Havaji.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Českých Budějovic se radují z gólu v utkání 1. kola baráže o hokejovou extraligu mezi týmy HC Dynamo Pardubice - Motor České Budějovice.

Článek

Z Anguilly (ostrov v souostroví Malých Antil) poslal zdravici Andrew Ference, který v době výluky NHL v Budějovicích hrál. Z New Yorku se ozval herec Jiří Mádl. Reprezentační gólman Alexander Salák si našel čas na hokej i na Havaji. Svého favorita na postup má i motocyklový závodník Jakub Smrž. K němu se přidal i brankář Čerepovce Jakub Kovář.

„Přeji hráčům pevné nervy, hodně štěstí, ať si to co nejvíce užijí a ať to dobře dopadne. Fanouškům pak přeji skvělé hokejové zážitky se sladkým koncem. Postup do extraligy je přáním nás všech, kteří jsme s budějovickým hokejem nějak spjati. Budu držet pěsti!" zveřejnil klub na svých webových stránkách Kovářův vzkaz.

Pozadu nezůstal ani budějovický odchovanec a hráč Columbusu Lukáš Sedlák. „Ukažte všem to naše jihočeské srdce a vybojujte to pro ty nejlepší fanoušky v republice."

Přání dorazilo i z kuchyně, poslal jej kuchař Martin Škoda. „Dneska jsou mi sice bližší nože a sporáky, ale bývaly časy, kdy to byly brusle a hokejka. Je super vidět bývalý spolužáky a spoluhráče Kondora, Gábiče nebo Pavla Pýchů, jak dneska válí za áčko."

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice