Hlavní obsah

Motor si po další porážce zahrává s osudem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jen dva extraligové celky zůstaly ohrožené pádem do baráže. České Budějovice a poslední Kladno, které na Jihočechy ztrácí jediný bod. Klíčovým se tak může stát jejich vzájemný zápas v příštím kole. Nedělní porážka 1:5 v Karlových Varech byla pro hokejisty Motoru už sedmou z posledních osmi utkání a vážně si tím zahrávají s vlastním osudem. Energie uhrála v sezoně proti Budějovicím plný počet dvanácti bodů. „Podali jsme tak špatný výkon, že nebyla vůbec žádná šance ve Varech uspět," zlobil se kouč David Čermák.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Závar před brankou Českých Budějovic v utkání 50. kola extraligy na ledě Energie Karlovy Vary.

Článek

Asistent a sportovní manažer hostů Jiří Novotný se sice znovu objevil jako záskok v sestavě, ale třetí třetinu už sledoval v civilu z trenérské pozice na střídačce. „Bohužel bylo brzy rozhodnuto, můj další pobyt na ledě nedával smysl," prohlásil.

Pro bronzový tým minulé sezony zůstanou brány play off uzavřeny. Pokud Jihočeši v pátek doma ale zvítězí nad Kladnem po 60 minutách, budou mít záchranu jistou. „Důležité je, že máme všechno ve svých rukou. Nezbývá než se pokusit doma uhájit třináctou příčku v tabulce," usoudil Novotný.

Nezvládnutí duelu s Rytíři by mělo pro budějovický klub zřejmě fatální důsledek. „Dostali jsme se paradoxně do situace, že budeme rádi, když nám za týden skončí sezona, než abychom čekali do půlky dubna na nevyzpytatelnou baráž," řekl kouč.

Zásadní bude, aby se Motoru uzdravil nejproduktivnější útočník Pech, jenž kvůli nemoci vynechal už druhé utkání. „Lukášova absence je citelná. Na nás ostatních by mělo být víc vidět, že hrajeme o všechno. Scházel tam větší důraz a dělaly se zbytečné chyby. Je to pak náročné psychicky ustát, teď se ale musíme všichni správně mentálně nastavit pro páteční zápas s Kladnem," říkal lotyšský útočník Martinš Dzierkals, jenž byl autorem jediné branky hostů.

Reklama