Hlavní obsah

Motor zabral pozdě. Začali jsme hrát, teprve když jsme tekli o šest, zlobí se Štencel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přímý souboj o elitní čtyřku vyhráli hokejisté Litvínova, kteří nadělili Českým Budějovicím na jejich ledě sedm branek. Domácí sice předehrávku 48. extraligového kola ovládli 48:20 na střely, jenže konečné skóre znělo 4:7. Hosté byli nesmírně efektivní v koncovce, Motor zabral až za stavu 0:6.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice – Litvínov, šarvátkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

48. kolo České Budějovice -Litvínov

„Nechali jsme si v první polovině utkání bohužel nasekat moc gólů. Začali jsme pořádně hrát, teprve když jsme už tekli o šest. Neměli jsme pak hlavy dole, jenže to naše vzpamatování přišlo pozdě,“ řekl budějovický obránce Jakub Štencel po porážce 4:7, která byla pro Motor třetí na vlastním ledě v řadě. „Další bolestná ztráta, série domácích nezdarů přichází v krajně nevhodnou dobu,“ litoval budějovický kouč Ladislav Čihák a připustil, že jeho svěřence zřejmě čeká předkolo play off.

Litvínovu aktuálně patří pozice zaručující přímý postup do čtvrtfinále. „Soustředili jsme se na úvod zápasu a jsme rádi, že se nám vyvedl. Výsledkově se to dařilo až nečekaně, sami jsme si ale poslední části hry zkomplikovali. Pro nás je to extrémně cenný bodový zisk, protože venku nepatříme mezi týmy, které vévodí tabulce,“ připustil trenér Karel Mlejnek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice – Litvínov, dvě šance Litvínova v krátkém sleduVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Bilancí 2+1 k výhře hostů přispěl Ondřej Kaše. Gólový účet uzavřel jeho bratr David, jenž se trefil do prázdné budějovické branky přímo z buly ve vlastním obranném pásmu. Při litvínovské kanonádě se prosadil také uzdravený útočník Sukeľ, který hrál poprvé od 20. října.

Ondřej Kaše se dostal i do čela statistik, když zapsal již šestý vítězný gól v sezoně. Po jeho teči puku nahozeného Hlavou ujel Hrachovina na střídačku. Náhradník Strmeň inkasoval hned po dvanácti sekundách, až pak dokázal domácí tým porážku zmírnit. „Mrzí mě to, jak se pro nás zápas nevyvíjel dobře. Třetí třetinu jsme pořádně zabojovali, tam jsem nás už poznával, předtím bohužel ne,“ mrzelo Čiháka.

Reklama