Hlavní obsah

Hradec Králové - Litvínov 3:2Mountfield podesáté v řadě porazil Litvínov a pokazil Růžičkovi návrat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Estephan 0 : 1
22. Klíma 1 : 1
22. Stříteský 1 : 2
35. Jank 2 : 2
38. Oksanen 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova v zápase 28. kola extraligy dvakrát vedli v Hradci Králové, nakonec se však z výhry 3:2 radoval Mountfield. Trenér Severočechů Vladimír Růžička tak při svém prvním návratu do míst svého předešlého angažmá neuspěl. Východočeši porazili Litvínov podesáté v řadě a snížili odstup na vedoucí Třinec, který dnes nehrál, na pět bodů.

Foto: David Taneček, ČTK

Kevin Klíma z Hradce Králové (uprostřed) střílí gól. Vlevo je Uvis Janis Balinskis z Litvínova a brankář hostů Denis Godla.

Článek

Navzdory předešlému vítězství na ledě Komety měl hradecký start k ideálu daleko, vždyť v čase druhé komerční přestávky vedli hosté 10:2 na střely. A hlavně 1:0 na góly. Stačilo 47 sekund, aby z opakované dorážky otevřel skóre Estephan. Domácí se zvedali postupně, do první přestávky si vytvořili trojici velkých šancí. Kevina Klímu zastavil brankář Godla, kapitán Smoleňák před odkrytou brankou zaváhal sám a když už to po Oksanenově přesilovkové ráně vypadalo na vyrovnání, puk odpálil z brankové čáry obránce Baláž.

Až po přestávce se domácí dočkali: Perret poslal luxusním pasem dopředu právě Kevina Klímu, který se v úniku tentokrát nemýlil. Jenže nadšení rychle spláchl po čtyřiceti sekundách Stříteský skrytou střelou od modré čáry. Litvínovský bek si připsal první gól v sezoně. Mountfield svůj tlak znovu stupňoval, v ostrém kontrastu ale kupil chyby, které ho trochu varovaly před podobným scénářem jako naposledy doma proti Spartě. Jank řešil své zaváhání faulem, po kterém následovalo trestné střílení. Estephan z něj ale netrefil branku.

Foto: David Taneček, ČTK

Richard Jarůšek z Litvínova před brankářem Henrim Kiviahem z Hradce Králové.

Když poté nevyužil další šanci Lukeš, domácí soupeře potrestali. Jank odčinil chybu střelou z dálky, proti níž Godla překvapivě vůbec nezasahoval. Domácí bek tak skóroval podruhé v řadě. Po třech minutách našel Lev perfektní přihrávkou zpoza branky Oksanena, jenž dvanáctým gólem v sezoně otočil skóre.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Litvínova Vladimír Růžička.

Vedení stačilo favorizovaným Východočechům jen hlídat, v pasivní pasáži pustil Vervu do jedné přesilovky. Kolem brankoviště v ní neúspěšně operoval i druhý z navrátilců na hradecký led Chalupa, jenž proti svému bývalému týmu skončil bez bodu.

Z ospalé koncovky zvedala domácí pouze pohyblivá druhá formace kolem nejaktivnějšího muže zápasu Kevina Klímy, drsné probuzení pro ně mohla znamenat tutovka Straky. Litvínovský útočník tři minuty před koncem minul odkrytou branku, v 58. minutě navíc fauloval Pavlíka a připravil tak hosty o možnou power play.

28. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 3:2 (0:1, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávka: 22. Kevin Klíma (Perret, F. Pavlík), 35. Jank (F. Pavlík), 38. Oksanen (Lev, Smoleňák) - 1. Estephan (P. Zdráhal), 22. Stříteský (Jarůšek, Demel). Rozhodčí: Šír, Pilný - Gerát, Hynek. Vyloučení: 1:2. Vez využití. Diváci: 955 (omezený počet)
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Jank, Šalda - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Pilař – Orsava, Koukal, Lamper. Trenér: T. Martinec.
Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Balinskis, Strejček, Stříteský, Demel, Baláž - P. Zdráhal, Estephan, Kudrna - F. Lukeš, V. Hübl, Chalupa - Jarůšek, Sukeľ, P. Straka - P. Svoboda, Gerhát, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Reklama

Související témata: