Hlavní obsah

Hradec Králové - Karlovy Vary 3:2Mountfield první domácí zápas zvládl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. McCormack 1 : 0
13. Orsava 2 : 0
21. Vondráček 2 : 1
39. Blain 3 : 1
50. Parkkonen 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové úspěšně zvládli první domácí zápas v sezoně, když ve 4. extraligovém kole porazili Karlovy Vary 3:2. Velký krok za tříbodovým ziskem udělali Východočeši již během první třetiny, po níž vedli 2:0. Hosté po plném zisku z úvodních dvou duelů ročníku podruhé za sebou nebodovali. Gól a nahrávku zaznamenal v dresu vítězů kanadský obránce Graeme McCormack. Vítěznou branku dal další bek Jeremie Blain.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Štěpán Lukeš z Hradce Králové.

Článek

Energie nastoupila bez potrestaného útočníka Petra Koblasy a v prvním vystoupení venku v sezoně musela po první třetině dohánět dvoubrankovou ztrátu. Ve čtvrté minutě nabil Cingel za pravý kruh McCormackovi, který překonal Novotného a ve třetím zápase v české extralize si připsal premiérovou branku. V čase 12:10 při Plutnarově vyloučení zvýšil tečí McCormackovy střely Orsava.

Hosté se dostali zpět na dostřel zásluhou Vondráčka, jenž po 11 sekundách vlastního oslabení během dalšího Plutnarova trestu snížil. Aktivnější a nebezpečnější byli však i nadále Královéhradečtí. Tým Energie držel nad vodou výborně chytající Novotný, ani on ale nestačil krátce před druhou přestávkou na akci, kterou zakončoval Blain a vrátil tak klid do řad svého mužstva - 3:1.

Karlovarští však zdaleka nerezignovali a snažili se dostat znovu zpátky do zápasu. Povedlo se jim to před polovinou třetí dvacetiminutovky, kdy se prosadil tečující Rachůnek (podle oficiálního zápasu Parkkonen). Definitivně se však mohl z gólu radovat až po delším čekání a kontrole situace na videu, které však hru vysokou holí neprokázalo. Jen chvilku nato mohl dokonce vyrovnat Beránek, ale Lukeš byl proti. Kýženého vyrovnání se hosté nedočkali ani v závěrečné power play.

4. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. McCormack (Cingel, Smoleňák), 13. Orsava (McCormack, Oksanen), 39. Blain (Lev, Orsava) - 21. Vondráček (Černoch, T. Havlín), 50. Parkkonen (Plutnar, Flek). Rozhodčí: Kubičík, Mrkva - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3023.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Jank - Jergl, Cingel, Smoleňák - Orsava, Lev, Perret - Oksanen, Lalancette, Pilař - Kelly Klíma, P. Koukal, Kevin Klíma. Trenér: T. Martinec.
Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Parkkonen, Pulpán, Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, M. Rohan - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - O. Beránek, Kulich, Průžek - Kohout, Černoch, Osmík - Vondráček, Miškář, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: