Hlavní obsah

Na silnici opatrně, na ledě jak formule. Taková série je pro mě unikát, říká lídr Flynn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S trochou nadsázky liberecký útočník Oscar Flynn v posledních týdnech na ledě nasbíral více kanadských bodů, než kolik času strávil za volantem. Když totiž nejproduktivnější hráč celé extraligy za měsíc prosinec přebíral v rámci projektu Náš lídr k měsíčnímu užívání automobil Škoda, přiznal, že vášnivým šoférem zrovna není.

Foto: Náš lídr

Útočník Liberce Oscar Flynn zvítězil v projektu Náš lídr za prosinec 2022.

Článek

„Denně v autě strávím tak šest minut," culil se 23letý útočník. „Jezdím svižně, ale řekl bych, že bezpečně. Jsem si vědom toho, co se na silnici může stát, opatrnost musí být," přiznává.

Na ledě však v posledních utkáních připomíná nezastavitelnou formuli. V závěrečném měsíci minulého roku nastřádal třináct kanadských bodů za šest gólů a sedm nahrávek. A reprezentační formu si drží i v novém roce. V posledních jedenácti duelech nasázel jedenáct branek.

„Takovou sérii jsem měl naposledy snad jen jednou někdy v juniorce a předtím možná ještě jako mládežník, ale v seniorském hokeji jde pro mě o unikát," vykládá momentální tahoun severočeských hokejistů. „Možná teď na mě bude větší tlak, ale za mě lepší, než kdyby nebyl žádný. Jsem za to vděčný," říká Čech narozený z Anglie, který teď dostává ve druhé formaci vedle Frolíka a Najmana více prostoru.

„Nejvíc se to asi projevuje na icetimu, přesilovkách a dalších důležitých situacích, při kterých se na hráče třetí čtvrté lajny nedostává, například když do konce zbývají dvě minuty," vysvětluje Flynn.

Bude muset za čerstvý úspěch v podobě vítězství v projektu Náš lídr přispět do týmové kasy? „Doufám, že ne, už jsem do kasy dal hodně peněz. Když tak budu parkovat někde jinde, aby to nikdo neviděl," vtipkoval hokejista s reprezentační formou. Naposledy hrál v národním týmu před dvěma lety na Švédských hokejových hrách a o další pozvánku si svými výkony říká.

„Samozřejmě by to bylo hezký, ale nějak speciálně na to nekoukám. Soustředím se na Liberec, abychom sbírali body. Samozřejmě by to bylo super, ale když žádná pozvánka nepřijde, svět se nezboří," má jasno odchovanec Mladé Boleslavi.

Naposledy se trefil v neděli proti Karlovým Varům, přestože v týdnu ho jako většinu jeho spoluhráčů skolila viróza. „Taky jsem padnul a proti Hradci jsem ani nehrál. Měl jsem však celkem rychlý průběh, Birny (Birner) to měl horší. Myslím, že kabinou to už proběhlo, už to přestalo a budeme se už moci připravovat jen na zápasy," věří Flynn. Ten další s parťáky absolvuje v pátek na ledě Vítkovic.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín