Hlavní obsah

Na trestné lavici nám Pospíšil není nic platný. Mlátit se ale nenecháme, tvrdí po první výhře kouč Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V základní části extraligy brněnští hokejisté Mladou Boleslav ani jednou neporazili, avšak v úvodním duelu předkola play off bylo všechno jinak. Kometa sice uprostřed utkání inkasovala jako první, ale už za 42 vteřin vyrovnala a na konci prostřední dvacetiminutovky zlomila duel dvěma slepenými trefami v přesilovkách ve svůj prospěch. Po výhře 4:2 vede v sérii 1:0 na zápasy. Druhé střetnutí bude na pořadu rovněž v moravské metropoli ve čtvrtek od 18 hodin.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kelly Klíma z Mladé Boleslavi během úvodního duelu předkola play off proti Kometě.

Článek

„To, jak jsme okamžitě dokázali zareagovat na vedoucí trefu hostů, nakonec rozhodlo," liboval si útočník Brna Adam Zbořil, jenž si díky asistenci Pospíšilovi na druhý gól Komety připsal jubilejní stý kanadský bod v české nejvyšší soutěži.

„Těší mě, že se mi to povedlo v Brně, kde jsem s hokejem začínal. Druhý den už o tom ale nebude nikdo vědět. Mnohem důležitější je naše výhra. Hrál se supr hokej skoro jak v NHL. Takhle má vypadat play off. My jsme udělali první krůček k vytouženému cíli," tvrdil.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Kundrátek z Brna se raduje z gólu.

V závěru střetnutí plály na ledě značné emoce. Osobní souboje se vyostřily. Mladoboleslavští si brali na mušku zejména brněnského útočníka Kristiána Pospíšila, který je známý svým emotivním vystupováním. Během utkání seděl čtyřikrát na trestné lavici. Naposledy za bitku s Kelly Klímou, kterou vyhrál a sklidil obrovské ovace hlediště. Vstřelil však také klíčový druhý gól Komety a připsal si i asistenci.

„Vyhrocená bude zřejmě celá série," očekává Zbořil. „My se musíme co nejlíp připravit na čtvrteční utkání. I to chceme pochopitelně zvládnout," předsevzal si.

Kouč hokejistů Komety Patrik Martinec zaznamenal, že se soupeř snažil ke konci Pospíšila vyprovokovat. „Apelujeme ale na něj, aby se soustředil hlavně na hru. Na trestné lavici nám není nic platný," má trenér jasno. „Je ale jasné, že se nenecháme mlátit. Pokud dochází k férovým soubojům jeden na jednoho, je to v pořádku," domnívá se.

Má za to, že i kvůli takovým situacím se play off hraje. „Na takové zápasy budou lidi chodit. Však se taky úvodní duel předkola hrál v perfektní kulise," potěšilo Martince. Podle něj byly k vidění i parádní výkony některých jeho hráčů. „Kéž bychom takhle pokračovali dál," přál si.

Reklama