Hlavní obsah

Naskočí Jágr do baráže? Kouč Kladna naznačil, že s ním počítá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na obou stranách šest mistrovských titulů, na které však ve vitrínách už hodně sedá prach. Ve středu se rozjede bitva o účast v příští sezoně hokejové extraligy. Na jedné straně ambiciózní a rozehraný Vsetín, na straně druhé odpočaté Kladno. Zasáhne do boje o všechno i majitel Rytířů Jaromír Jágr?

Foto: Profimedia.cz

Kladno čeká baráž proti Vsetínu a naskočit by do ní měl i Jaromír Jágr

Článek

Na pondělním tréninku Středočechů Jágr nechyběl. A jak je jeho zvykem, čišela z něj dobrá nálada, vtipkoval. Pak se z kabiny vrátil kustod týmu s gumou, kterou si Jágr na konci tréninků připnul na část hole. Tu vklínil do mantinelu a bruslil proti odporu, kterou mu pružný materiál poskytuje.

Ze střídačky ještě chvíli pozoroval své spoluhráče i zaměstnance v jednom. Pak odešel do kabiny. Rozhovor s novináři před blížícím se vrcholem sezony odmítl. Na dotaz, zda Jágr proti Vsetínu naskočí jako hráč, tak musel odpovídat druhý nejpovolanější muž, trenér Otakar Vejvoda.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Jágr neproměnil sólový únikVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Myslím si, že všichni, kteří byli na ledě v dresech, budou hrát barážové zápasy,“ odvětil 51letý kouč Kladna. Jeho odpověď by zahrnovala i Jaromíra Jágra, jenž se na ledě proháněl v modré sadě dresů. Dá se tedy předpokládat, že dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru naskočí už ve středu do prvního duelu proti Vsetínu.

Kladno tím ukončí 45denní čekání na další ostrý zápas. Naposledy hrálo 3. března doma s Karlovými Vary. Vejvoda si alespoň mohl libovat v tom, že se Rytířům prakticky kompletně uzdravil kádr. Do plnohodnotného tréninku se zapojil i kanadský obránce Jake Dotchin, který ještě minulý týden trénoval v nekontaktním červeném dresu. Jedinou kladenskou absencí bude obránce Martin Nemčík, který se zranil v přípravě.

Myslím si, že všichni, kteří byli na ledě v dresech, budou hrát barážové zápasy.
trenér Kladna Otakar Vejvoda

Nevýhodou Rytířů však může být právě nerozehranost. Na rozdíl od předchozí sezony se Kladnu nepovedlo sehnat ani sparing partnera pro přátelské duely. „Dvakrát v týdnu jsme simulovali tréninkové zápasy. Ale je jasné, že instinkty ze zápasu jsou důležité. Chtěli jsme něco odehrát, ale bohužel to nešlo,“ uvedl Vejvoda.

Vsetín každopádně považuje za silného soupeře. „Byl hokejovější než Zlín. A že nebude hrát doma Na Lapači? Myslím, že to bude jedno. V Brně stejně bude hodně jejich fanoušků,“ dodal kouč Kladna.

Reklama