Hlavní obsah

Návrat po osmi letech! Plzeň proti Třinci vytasí mistra světa z roku 2010

Bude to už dlouhých osm let, co naposledy oblékl dres Plzně, které tehdy v sezoně 2012/13 pomohl k zisku historického mistrovského titulu. V pondělí večer nastoupí osmatřicetiletý útočník Petr Vampola za Západočechy znovu. Půjde však výhradně jen o jednorázovou výpomoc, mistr světa z roku 2010 odehraje jen dohrávku šestého extraligového kola proti Třinci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Petr Vampola znovu oblékne dres Plzně. Byť jen na zápas s Třincem.

Článek

Plzeň se potýká s rozsáhlými absencemi. Kvůli zdravotním problémům nemá k dispozici útočníky Mertla, Musila a Kantora, disciplinární trest za seknutí čárového rozhodčího si odpykává jiný forvard Kracík. A využít ještě v pondělí nemůže ani obránce Jiříčka a útočníky Langa s Přikrylem, kteří na přelomu roku absolvovali juniorské MS v kanadském Edmontonu.

Proto výpomoc v podobě Vampoly, který jinak nastupuje v první lize za pražskou Slavii. Pro rodáka ze Žďáru nad Sázavou není Plzeň neznámou. Kromě mistrovského titulu v roce 2013 v ní působil i mezi lety 2006 až 2010.

„Zareagovali jsme na marodku klíčových hráčů. Tomáš Mertl, Pavel Musil a nově i Matyáš Kantner mají zranění dlouhodobějšího charakteru, a ještě se nám nevrátili reprezentanti z mistrovství světa dvacítek. Ti by trenérům měli být k dispozici až na páteční utkání," vysvětlil důvody startu Petra Vampoly sportovní manažer Plzeň Tomáš Vlasák.

Ve středu by už měl Vampola znovu nastoupit o soutěž níž za Slavii na ledě Ústí nad Labem. Ve 12 zápasech za Pražany v této sezoně posbíral 12 kanadských bodů za čtyři góly a osm asistencí.

Reklama

Související témata: