Hlavní obsah

Nedorost dostal pokutu a podmíněný trest za verbální útoky na rozhodčí

Sportovní manažer hokejistů Mladé Boleslavi Václav Nedorost dostal od disciplinární komise extraligy podmíněný zákaz činnosti na dva týdny a pokutu 10.000 korun za své chování po skončení zápasu 34. kola mezi Plzní a Bruslařským klubem.

Foto: Jan Švanda, Právo

Sportovní manažer hokejistů Mladé Boleslavi Václav Nedorost na archivním snímku.

Článek

Nedorost se podle tiskové zprávy Českého svazu ledního hokeje po utkání dopustil "verbálního napadání a nepřípustného nátlaku na rozhodčí". Zápas, který Plzeň vyhrála 2:1 v prodloužení, řídila dvojice hlavních arbitrů René Hradil, Roman Svoboda.

S výkonem rozhodčích, kteří v duelu vyloučili sedm hráčů Mladé Boleslavi a dva domácí, nebyl spokojený ani trenér hostů Pavel Patera, který je ale s ohledem na pravidla soutěže nehodnotil. "Dnešní zápas se mi ale moc hodnotit nechce. Všichni víte, co se po zápase smí a nesmí. Chci vám jen popřát hezké Vánoce," řekl Patera, za jehož protesty dostali hosté jeden z dvouminutových trestů.

Nedorost má za své chování zastavenou činnosti na 14 dnů s podmíněným odkladem do 28. února. Pokud by podmínku porušil, měl by zakázaný vstup na střídačku při zápasech, kam má jako klubem nahlášený funkcionář přístup.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice