Hlavní obsah

Nehrálo se v rukavičkách. Pochroumaný Sedlák se rozčiloval: Ale zákeřnosti tam nebyly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrizující atmosféra v O2 areně přivedla hokejisty na ledě k varu. Středeční třaskavý duel Sparty s Pardubicemi nedohrál pro zranění bek domácích Michal Kempný. K vidění ale byly také další důrazné až nebezpečné zákroky. Jejich oběťmi se stali například sparťan Irving i pardubická hvězda Lukáš Sedlák. Dynamo nakonec slavilo výhru 2:1 v prodloužení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Pardubice, faul hostujícího Mandáta na KempnéhoVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

29. kolo: Sparta - Pardubice1/7

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pro Kempného zápas kola skončil už ve 12. minutě. V momentě, kdy v rohu za brankou dojížděl volný kotouč, poslal ho k ledu napadající Mandát tak nešťastně, že 33letý bek Sparty letěl hlavou nekoordinovaně přímo proti mantinelu. Z ledu naštěstí odjel po svých, ale rovnou do kabin a do zápasu už se nevrátil.

„Ten faul smrděl zraněním,“ uznal po utkání hostující kouč Václav Varaďa, jenž Mandáta v kabině rozhodně nechválil. První třetinu totiž dohrál s dvěma fauly na kontě. „O Kempného zdravotním stavu zatím nic nevím, uvidíme ve čtvrtek. Marodka se nám rozrůstá, ale sedm obránců a dvanáct útočníků dáme vždycky dohromady. A mladí makají poctivě,“ nehledal výmluvy domácí kouč Pavel Gross.

Důrazné zákroky ale pokračovaly i v pozdější fázi utkání. Sparťané nelibě nesli zákrok Adama Musila na obránce Irvinga, kterého pardubický útočník pověsil na mantinel ve chvíli, kdy Kanaďan zrovna dělal otočku a byl čelem k mantinelu. Podobný zákrok pak prošel také domácímu Mužíkovi na Lukáše Sedláka.

Foto: Sport.cz

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Dynamo Pardubice 1:2 pp

„Neměl jsem se jak bránit. Dostal jsem hlavou na mantinel. Bolí mě krk a hlava. Ještě jsem to neviděl, třeba to ani faul nebyl, ale v tu chvíli jsem to cítil jinak. Celkově to v zápase jiskřilo, ale myslím, že žádné zákeřnosti k vidění nebyly,“ hodnotil Sedlák vypjaté momenty.

Na ledě se nakonec radoval jeho tým. V prodloužení o vítězství 2:1 rozhodl už po jedenácti vteřinách Martin Kaut.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.