Hlavní obsah

Nejlepší gólman extraligy zase čaroval. Zázračným zákrokem oklamal fanoušky i komentátora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vítězství to sice nestačilo, nicméně vítkovický brankář Lukáš Klimeš znovu ukázal, že patří k elitním gólmanům extraligy. Ne nadarmo měl v základní části nejvyšší úspěšnost zákroků, téměř 93 procent. V prvním zápase předkola play off hokejové extraligy na ledě hradeckého Mountfieldu, kde Ostravané padli 3:4, předvedl ve druhé třetině zázračný zákrok.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Lukáš Klimeš držel naděje Vítkovic, takhle vychytal dorážku Evana Jaspera.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Předkolo play off, 1. zápas: Hradec Králové - Vítkovice

Běžela 34. minuta utkání a Hradec hrál za stavu 2:2 přesilovku. Aleš Jergl dostal přihrávku před branku, kotouč netrefil vůbec ideálně, ale puk se šťastně odrazil k volnému Evanu Jasperovi. Před kanadským útočníkem zívala poloprázdná branka, dokázal kotouč zvednout a na malý moment rozjásal část domácích fanoušků.

Ruce už zvedali i útočníci Šťastný s Jerglem, což zmátlo i komentátora televizního přenosu Jana Velarta. „Obrovská šance, a nakonec je to gól!“ křičel v přenosu O2 TV Sport. Stejně jako autor střely nechápal, že Klimeš ještě dokázal natáhnout lapačku a tutovku zlikvidoval. „Nebo není?“ dodal Velart po třívteřinové odmlce.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sestřih utkání, zákrok Klimeše i s komentářem v čase 1:54.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Ale není se čemu divit, Klimeš oklamal takřka celý stadion. „Už jsem se taky zvedal ze střídačky,“ usmál se domácí obránce Tomáš Pavelka. „Evanovi to trochu skočilo, přesto puk dostal na bránu, ale Lukáš na brankové čáře čaroval,“ uznale pokýval na adresu vítkovického brankáře.

Devětadvacetiletý gólman si vysloužil pochvalu i od spoluhráče Petra Fridricha. „Sledoval jsem to z trestné lavice, takže o to víc jsem byl rád za ten zákrok,“ podotkl. „Chytá fantasticky. Držel nás. Věřím, že ve druhém zápase už to bude stačit na výhru,“ doufá vítkovický útočník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Vítkovice, v utkání padlo pět branek z přesilových her a jedna z oslabení.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Klimeš byl v mnohem větším zápřahu než jeho hradecký protějšek, připsal si 29 zákroků, o dvanáct víc než Lukáš Pařík v domácí brance. „Není to pro něj úplně optimální,“ řekl Pavelka na adresu svého gólmana. „Šest minut není v zápřahu, pak musí krýt brejky nebo spoustu šancí v oslabení. Ale pral se s tím dobře. Pořád lepší varianta, než kdybychom byli deset minut pod tlakem my,“ mínil bek Mountfieldu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články