Hlavní obsah

Nejlepší hokejový trenér současnosti? V Česku vyčnívá buldok, jednou bude u reprezentace, tuší Lener

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud by měl volit nejlepšího současného hokejového trenéra, hledal by v zámoří. Šéftrenér svazu ledního hokeje a manažer české hokejové reprezentace Slavomír Lener v pořadu Příklep na Sport.cz vybral jako svoji trenérskou jedničku Jona Coopera, jenž vede Tampu Bay. Mezi špičku řadí Jareda Bednara z Colorada a Petera DeBoera z Dallasu. „V NHL je skvělých trenérů spousta, ale jsme v Evropě. Tak tady se mi líbí Venca Varaďa a taky Radim Rulík," vybírá jeden z koučů zlatého naganského výběru svá trenérská esa současnosti.

Kdo je nejlepší hokejový trenér v současnosti? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Pokud opustí zámoří a vrátí se myšlenkami k trenérům z Evropy, tak na první dobrou vypálí Lener jméno bývalého kouče třineckých Ocelářů. „Venca Varaďa je Buldok, který hrál hokej, přemýšlí o něm. Umí se neskutečně připravit, mužstvu nic neodpustí, je tvrdý na hráče, ale je pro ně i partnerem v kabině. Je respektovaný, umí to i s managementem. Na tom listu trenérů je u mě na první stránce," tvrdí přesvědčivě.

Jako druhý přichází na řadu trenér úspěšné české dvacítky Radim Rulík. „Neskutečně ho respektuji, jak se vypracoval. Pamatuji se, když začínal, taky trénoval s Ivanem Hlinkou," konstatuje Lener. Na trenérském kolegovi oceňuje, kam se během let dokázal posunout. „Dneska je to rozvážný, takticky vyspělý trenér. Má všechno, nepanikaří. Koučuje v klidu, ale důrazně," pokračuje ve výčtu Rulíkových plusů.

Příklep se Slavomírem LeneremVideo: Sport.cz

Jeho angažování pardubickým klubem považuje za výbornou volbu vedení Dynama. Skvěle mu Rulík sedne i k reprezentační dvacítce. „Jeho a Varaďu vidím do budoucna jako možné adepty pro národní tým. Na nějaké trenéry jsem jistě zapomněl, ale tihle dva tady prostě vyčnívají," dodává Lener v pořadu Příklep.

Reklama