Hlavní obsah

Nejrychlejší gól v play off nastartoval Dynamo. Přesně tohle bylo potřeba, těší kanonýra Pauloviče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice odvrátily hrozbu konce sezony. Ve čtvrtfinále extraligového play off dokázaly až na čtvrtý pokus udolat hokejisty Českých Budějovic a výhrou 3:2 si tak Dynamo vynutilo pátý zápas série. Odehraje se na jihu v pondělí od 17.00 h.

Foto: David Taneček, ČTK

Matej Paulovič z Pardubic.

Článek

„Bylo mi jasné, že Pardubice jsou klub s velkou tradicí i hrdostí a jen tak se nepoloží," tvrdil trenér Motoru Jaroslav Modrý. Za hrdinu v dresu domácích byl útočník Matěj Paulovič, jenž se postaral o nejrychlejší trefu letošních bojů o titul.

Už po 12 vteřinách se ujala teč slovenského hráče. „Přesně tohle bylo potřeba. Nabrali jsme sebevědomí a začali si víc věřit v koncovce," říkal autor úvodního gólu, jemuž se v 6. minutě při vyloučení Valského za podrážení povedlo i zvýšit vedení Dynama. „Byl to zápas o všechno a věděli jsme, že ho nějak musíme urvat. Pomohli jsme si i tou přesilovkou," doplnil.

Domácím se s dvougólovým náskokem hrálo lépe, najednou získali i větší lehkost. Trable v koncovce se přenesly na budějovické hokejky. „Přišlo mi, že z Frodla hodně puky vypadávaly. Chtělo to před ním dělat větší šrumec a něco tam doklepnout," mínil útočník Miroslav Holec, jenž ve druhém dějství nezužitkoval své sólo.

Voženílek dal Motoru naději

Pardubický brankář do 47. minuty dokázal pochytat všech třiadvacet střel. Budějovicím se ho povedlo překonat až při dvojité početní výhodě, stačilo jim k tomu 23 sekund přesilovky pět na tři. Po chytré Hanzlově zadovce se prosadil Voženílek proti svému mateřskému klubu. „Snažil jsem se jen za každou cenu dostat puk do branky. Bohužel nám ta radost se snížení nevydržela dlouho," připouštěl.

Naději hostů vyvolanou kontaktním gólem skutečně docela rychle udusil Anděl, jenž bekhendovým blafákem zužitkoval přečíslení po přihrávce z trestné lavice se vracejícího Kauta. Motor sáhnul už tři minuty před koncem k power play a při Kautově vyloučení dokonce získal převahu šest na čtyři, ale dlouho to neneslo hostům gólový efekt.

Když se Vondrkovi povedlo dostat puk do pardubické sítě, zbývalo už jen 18 vteřin a v tom okamžiku čas pracoval pro Dynamo. „Mělo to zase náboj, jen jsme se dopustili víc chyb, pár malých detailů neprovedli tak, jak děláme a stálo nás to utkání," připustil Modrý.

„Rozhodlo, že jsme odehráli výborně první třetinu. Kluci to perfektně odmakali. Zápas byl pak vyrovnaný, možná jsme v něm měli i trochu štěstíčka, které nám při těch předchozích chybělo," tvrdil trenér vítězů Richard Král.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina a Anthony Camara z Pardubic.

„Nechtěli jsme za žádnou cenu končit sezonu. Pořád jsou sice mečboly na straně Budějovic, ale my k nim pojedeme s jediným přáním. Vrátit sérii k nám do Pardubic, abychom mohli hrát ve středu ještě doma," mínil Paulovič.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.