Hlavní obsah

Nemáme se za co stydět. Systém baráže je kravina, řekl vsetínský Machala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledním barážovém utkání o extraligu měli vsetínští hokejisté v domácím brněnském azylu k úspěchu nejblíž, avšak v závěru se znovu projevily větší zkušenosti kladenského mužstva. Útočníka Valachů Ondřeje Machalu těsná porážka 3:4, která znamenala pro jeho tým konec sezony, hodně mrzela.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vsetín - Kladno, dvě zbytečná vyloučení Vsetína a následný trestVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek
Fotogalerie

„Štve mě, že jsme prohráli všechny čtyři zápasy. Aspoň v jednom jsme měli uspět. V tom posledním jsme byli o dost lepší než Kladno, ale bohužel to zase nevyšlo. Každopádně to bylo z naší strany nejpovedenější utkání. Zápas od zápasu jsme se zlepšovali. Nemáme se za co stydět,“ byl přesvědčený Machala.

Hlavní rozdíl mezi oběma mužstvy spočíval podle něj v produktivitě. „Šancí jsme si vytvořili dost, ale bohužel jsme je neproměňovali. Bylo to furt dokola už od prvního střetnutí v Kladně. A stálo nás to zejména ten poslední duel,“ mínil.

Baráž, 4. zápas: Vsetín - Kladno

Machala prozradil, že do čtvrtého zápasu vstupoval jeho tým s obrovským odhodláním. „Prohrávali jsme 0:3 a soupeř měl mečbol, takže jsme chtěli udělat maximum, aby série ještě neskončila. A to navzdory tomu, že se nám kabinou prohnala nějaká viróza. Bohužel se nám to nepovedlo. Je to velká škoda,“ litoval autor druhé branky Valachů.

Netajil, že se na vsetínských hokejistech už projevila únava. „Na to se ale nechci vymlouvat. Je asi všem jasné, že mezi extraligou a první ligou existuje výkonnostní rozdíl. Systém baráže je ale podle mě absolutní kravina. Zažil jsem ji i v dresu Kladna, a taky jsme Jihlavu jasně přejeli. Ať jde první nahoru přímo a poslední v extralize sestoupí. A když baráž, tak mezi předposledním celkem extraligy a finalistou první ligy. Hlavně ale, ať na ni nikdo nečeká tak strašně dlouho,“ uvedl Machala v narážce na to, že Rytíři měli po skončení základní části nejvyšší soutěže čtyřicet pět dní na odpočinek a regeneraci.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vsetín - Kladno, vítězná branka kladenského Matyáše FilipaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Nezapomněl vzdát hold vsetínským fanouškům, kteří v neděli i v pondělí vyprodali brněnskou arénu, která má kapacitu 7700 diváků. „Vytvořili fantastickou atmosféru. Doslova elektrizující. Neskutečně nás hnali. Hrál jsem i za Pardubice, jejichž fandové taky patří k nejlepším v republice. Ti vsetínští jsou ale to úplně nejlepší, co jsem kdy v hokeji zažil,“ má jasno.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.