Hlavní obsah

Němec se ve Zlíně loučí. Popřemýšlím, zda ještě v kariéře pokračovat, tvrdí zkušený bek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěrečný zápas základní části nejvyšší hokejové soutěže s Pardubicemi (0:3) byl pro něj ve zlínském dresu poslední. Zkušený obránce Ondřej Němec po sestupu Beranů do první ligy oznámil, že už v týmu pokračovat nebude.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejista Ondřej Němec je na rozcestí. Bude pokračovat v kariéře?

Článek

„Požádám vedení o ukončení kontraktu. Bude mi už třicet osm, a poslední dvě sezony pro mě byly mimořádně náročné. Potkal jsem se ve Zlíně se skvělými kluky, ale bohužel jsme byli asi v extralize nejslabší a spadli jsme. Zlín se teď musí pokusit o restart, avšak já už u toho nebudu," sdělil.

Němce nyní čekají bezesné noci. „Budu přemýšlet, zda chci ještě v hokejové kariéře pokračovat někde jinde. Dám si na to pár dní. Na chalupě ve Velkých Karlovicích vypnu, a uvidím, na co přijdu," přemítá někdejší extraligový šampion s Karlovými Vary i Kometou.

V první lize by mohl posílit konkurenční Vsetín, kde třebíčský odchovanec dlouhé roky žije. „Vždycky jsem říkal, že se do vsetínského klubu jednou vrátím. Teď bych o tom ale nerad spekuloval. Na Lapači jsem ale skoro denně s dětmi," prozradil Němec.

Do Zlína přišel loni ze Sparty, kde hostoval z Brna. Hned v prvním mistrovském duelu nové sezony v dresu Beranů se však zranil. „Na Spartě jsem se vylízal ze zranění kolena. Letní přípravu jsem pak absolvoval bez jakýchkoliv problémů. I na ledě jsem se v přípravných duelech cítil velice dobře. Věřil jsem, že můžu Zlínu hodně dát. Po sedmi minutách premiérového zápasu jsem však zase byl na měsíc mimo hru, a musel jsem se do toho znovu dostávat," štve ho.

Moravský celek figuroval po celý extraligový ročník na posledním místě tabulky. Začátkem letošního roku však po výhře v jeho chomutovském azylu nad předposledním Kladnem stáhl manko na Rytíře na tři body. „V té době jsme věřili, že vybojujeme aspoň baráž. Přišla však další špatná série. Neměli jsme tak vyrovnané výsledky, abychom si zasloužili zůstat v extralize," mrzí Němce.

Oceňuje zlínské fanoušky. „Klobouk dolů před nimi, že si koupili permanentky a platili vstupenky. I když jsme byli poslední, tak na naše utkání chodili v hojném počtu, pokud jim to covidová opatření dovolovala. Na poslední duel přišly tři a půl tisícovky diváků, což je úžasné. Moc jim děkuju za to, jak se k tomu postavili, a jak s týmem žili a fandili nám," vzkazuje.

Reklama

Související témata: