Hlavní obsah

Nemocnice, komplikace, návrat po čtvrt roce. Měl jsem letní přípravu v zimě, culí se Hrenák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je zpátky! Slovenský brankář Dávid Hrenák se po více než čtvrt roce představil v dresu Bílých Tygrů. Liberci dlouho chyběl kvůli komplikovanému zápalu plic. Když už se v prosinci chystal jeho comeback, diagnóza se mu vrátila, a tak úplně vypadl z kondice. „Dal jsem si letní přípravu v zimě,“ usmíval se po návratu na ledě Sparty. Favorita deptal, obdržel jen dva góly, ale Severočeši nakonec padli 1:4.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

48. kolo Sparta - Liberec

Tohle byl opravdu hororový start v novém angažmá. Hrenák stihl po příchodu do Liberce jen deset zápasů. Poslední odchytal 22. října, pak ho ošklivý zápal plic poslal do nemocnice. „Bylo to naprosto mimo moje kontroly. Hodně atypické. Nemohl jsem nic dělat, jen čekat,“ popisoval 25letý gólman.

Jeho návrat se navíc odložil a po táhlé nemoci potřeboval znovu nabrat fyzičku. „Nejdřív jsem se musel pořádně vyléčit, potom jsem se začal připravovat, jak se dalo. Byl to jako nový začátek sezony. Něčím takovým jsem si prošel poprvé, nikdy jsem takhle dlouho nebyl mimo. Snad už se to nebude opakovat,“ věří Hrenák.

Smůla se mu lepí na paty. Už na konci minulé předsezony v zámoří bojoval s těžkou infekcí. „Asi týden a půl jsem byl v nemocnici a tři dny na kyslíku. Ztratil jsem hodně kil a tělo se dost vyčerpalo,“ líčil v létě v rozhovoru pro Sport.cz.

Teď zažil něco podobného. „Začal jsem znovu trénovat od 20. prosince. Taková letní příprava, akorát přes Vánoce. Moc děkuju lékařům, trenérům i spoluhráčům za podporu, kterou mi celou dobu dávali,“ oceňoval Hrenák.

Z nemocnice i z domova ale mohl sledovat, jak se ke skvělým výkonům rozchytal jeho 20letý parťák Daniel Král. „Jsem na něj moc hrdý za to, co předváděl. Drží nás celou sezonu. Ale všichni kluci předváděli dobré výkony,“ pochvaloval si.

Díky tomu se Liberec stále drží v nabitém boji o čtvrté místo. „Je cítit, že všichni se víc a víc připravují na vyřazovací boje. I duel se Spartou měl nádech play off,“ mínil rodák z Banské Bystrice.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Takhle liberecký gólman Dávid Hrenák zlikvidoval šanci Miroslava Formana.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Před týdnem už si sice střihl rozchytávací duel v první lize za Kolín, v němž rovněž inkasoval jen dvakrát, tu pravou zkoušku však prožil až ve středu na ledě druhého týmu tabulky. „Kluci mi to ulehčili. Musím poděkovat trenérům za přípravu, hodně se mnou pracovali. Jen jsem poslouchal a dělal, co mi řekli,“ poznamenal Hrenák.

Proti Pražanům si připsal 31 zákroků a dlouho držel naděje Bílých Tygrů. Závěrečné dvě trefy domácí vstřelili do prázdné branky. „Rozhodovaly detaily. Ale věřím, že to v dalších duelech zlepšíme a začneme dávat špinavější góly,“ doplnil slovenský brankář.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.