Hlavní obsah

Řepík specialistou na Tygry? Potřeboval bych s nimi hrát ob zápas, směje se. Pešán si do něj rýpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sparťanský kapitán prolomil střelecké trápení. Za posledních 21 zápasů dal Michal Řepík pouhé tři góly. Co je ale zajímavé? Všechny libereckým Bílým Tygrům. „Potřeboval bych s nimi hrát minimálně ob zápas,“ culil se 35letý křídelník po vítězství Pražanů 4:1 na domácím ledě ve 48. kole extraligy, k němuž přispěl přesilovkovou trefou.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Nad specifickou statistikou zkušeného forvarda se pozastavil i liberecký trenér Filip Pešán, který Řepíka v Liberci rok vedl. „Musím mu pogratulovat. Má tři góly v sezoně, tři proti Liberci,“ rýpl si ve vtipu do bývalého svěřence. S úsměvem mu pak odpovídal sparťanský kouč Pavel Gross. „Tuhle statistiku musím zkontrolovat. I když tři proti Liberci jsou stoprocentně správně,“ usmál se trenér.

Řepík v sezoně nasázel celkem třináct gólů. „Jsem rád, že mi to tam konečně zase spadlo a mohl jsem pomoct týmu. Na druhou stranu není to tady o tom, jestli bude Řepík dávat góly. Samozřejmě se snažím, očekává se to ode mě, snažím se střílet, ale nejdůležitější je týmová výhra,“ podotkl kapitán.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Liberec 1:0 (7. Řepík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

K vítězství přispěl také navrátilec do sestavy brankář Jakub Kovář. Ten má rovněž symbolicky vrytý do paměti také právě Liberec. V předchozím vzájemném duelu totiž schytal od Jaroslava Vlacha střelu do krku a zamířil rovnou do nemocnice.

48. kolo Sparta - Liberec

„Dostal jsem kotoučem do krční tepny. Chvilku se mi zastavil přívod kyslíku, proto jsem se skácel na led a byl jsem v bezvědomí. Možná i lehký otřes mozku jsem měl z toho pádu. Vyšetření naštěstí žádné zranění neodhalilo,“ vracel se 35letý gólman k událostem ze 12. ledna.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Sparta, brankář Sparty Kovář musel střídat po dělovce Vlacha.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Z tvrdé rány na citlivé místo se ale vzpamatovával dlouho. „Nemohl jsem otáčet hlavou, krk jsem měl hodně oteklý. Nemohl jsem pořádně jíst, bolela mě i hlava. Těžké období, ale stávají se mnohem horší věci,“ poznamenal.

Teď už ho zranění nelimituje a na ledě to bylo znát. Kovář předvedl 24 zákroků, blýskl se zejména proti Hawrylukovi v oslabení. „Byl to těžký návrat, ale jsem rád, že vítězný. V mých letech už není jednoduché rozbíhat dieselový motor za chodu, obzvlášť takhle v zimě se složitě zahřívá. Snad už teďka poběží dobře,“ usmál se.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Jakub Kovář vychytal velkou šanci Hawryluka.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Pražané tak zvládli i druhé domácí utkání v rámci 15. ročníku akce Sparta vzdává hold, při němž se dobročinným složkám IZS a Armády ČR vybrala rekordní částka 1 652 421 korun. „Tahle akce je vždycky fajn a myslím, že byla zase ze strany klubu velmi podařená. Jsme rádi, že se nám podařilo uhrát dvě vítězství,“ liboval si útočník Řepík.

A pochvaloval si i speciální tmavé dresy. „Stoprocentně jsou jedny z nejlepších, možná i úplně nejlepší. Spousta lidí mi říkala, že se jim hrozně líbí,“ doplnil.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články