Hlavní obsah

Nepochopil jsem to, netuší Pletka, proč sudí po druhém přezkoumání u videa odvolali boleslavské vyrovnání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V tabulce poslední hokejisté Mladé Boleslavi ani bez odvolaného trenéra Jiřího Kalouse v extraligovém duelu v Brně nebodovali. Přestože nad Kometou po úvodní třetině vedli 1:0, v prostřední dvacetiminutovce si vybrali slabší chvilku a dovolili domácím skóre dvěma góly v rozpětí tří minut otočit.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Gól Lantošiho nakonec rozhodčí po druhém zkoumání u videa neuznaliVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Poté sice ve 44. minutě dopravil boleslavský Lantoši v přesilovce puk do sítě, avšak středočeský tým se z vyrovnání na 2:2 radoval jen chvíli. Po prvním přezkoumání u videa na popud brankového rozhodčího sice sudí nejprve gól potvrdili, jenže po trenérské výzvě Brna ho vzápětí odvolali.

„Nepochopil jsem to a ani se k tomu nemůžu vyjadřovat. Gól nejdřív platil, avšak pak nám rozhodčí řekli, že po soupeřově výzvě už nikoli,“ divil se Václav Pletka, který má do příchodu nově jmenovaného kouče Richarda Krále k mužstvu na začátku příštího týdne na boleslavské střídačce dočasně hlavní slovo.

Moudřejší nebyl ani brněnský asistent Jiří Otoupalík. „Náš trenér brankářů Honza Švaříček na nás apeloval, ať si coach challenge rozhodně vezmeme, protože tam viděl přihrávku vysokou holí. Vyšlo to. Nevím, co rozhodčí zkoumali napoprvé,“ svěřil se.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. BK Mladá Boleslav 2:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Útočník Komety Jakub Flek si pochvaloval, že video po delší době přálo jeho týmu. „Myslel jsem, že i v prvním případě sudí zkoumali vysokou hokejku. Z jejich vysvětlení jsem ovšem pochopil, že řešili něco jiného,“ tvrdil.

Věděl, že výkon Brňanů nebyl navzdory těsnému vítězství zdaleka optimální. „Špatně jsme do zápasu vstoupili. Nakopl nás až ve druhé třetině vyrovnávací gól v početní převaze. Pak už naše hra vypadala líp, avšak na tři body jsme se pořádně nadřeli. Boleslavští hráli velice dobře, myslel jsem, že na nich bude ležet větší deka,“ přiznal Flek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno – Mladá Boleslav 2:1 (36. Holík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Bruslaři si připsali čtvrtý extraligový nezdar v řadě, ale přesto se dočkali od Pletky pochvaly. „Stejně jako v předchozím utkání s Vítkovicemi jsme nepodali špatný výkon. Kluci nechali na ledě všechno. Jenže předtím jsme zřejmě urazili štěstíčko a asi si musíme kalich hořkosti vypít až do dna. Bohužel se nám nepovedlo vyrovnat ani z obrovské Stránského tutovky. To už jsme na střídačce křičeli gól. Když ovšem budeme takhle pokračovat, ode dna se záhy odlepíme. V neděli ve Varech snad už šance proměníme,“ věří.

Po nástupu Krále k boleslavskému celku se vrátí na pozici asistenta. „Už jsme spolu ve čtvrtek hovořili. Probírali jsme spolu jednotlivé hráče a hledali důvody, proč se týmu nedaří. Do taktiky a způsobu hry zatím nezasahoval. V úterý si řekneme víc,“ očekává Pletka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.