Hlavní obsah

Nešťastný začátek sedmého utkání. Domácí Gewiese po ráně pukem zvracel krev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úvod sedmého semifinálového duelu play off extraligy v Ostravě poznamenalo drama. Nenápadná a na první pohled nijak prudká střela kanadského obránce Hradce Králové Greama McCormacka vyřadila z duelu vítkovického obránce Petra Gewieseho. V akci byli záchranáři s nosítky a podle komunikace sudího, kterou zachytily televizní kamery, zvracel hokejista krev. V průběhu utkání pak dorazila z nemocnice dobrá zpráva. Vítkovický obránce by měl být v pořádku.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zraněného Petra Gewieseho z Vítkovic odvážejí záchranáři na nosítkách z ledové plochy během semifinále play off s Hradcem Králové.

Článek
Fotogalerie

Z utkání, v němž se rozhodne o tom, kdo se ve finále play off postaví mistrovskému Třinci, uběhly sotva dvě a půl minuty, když obránce hostí McCormack využil volného prostoru a vyslal puk na domácí branku. Do cesty letícího puku se vrhnul Gewiese a dostal zásah někam do oblasti zad. Urostlý bek se sesunul k ledu a začal se svíjet bolestí.

Signalizace spoluhráčů byla jasná, zranění 30letého hokejisty je vážnější, než se na první pohled mohlo zdát, na led proto okamžitě vyrazil lékařský štáb Vítkovic. A brzy poté i nosítka, na kterých Gewiese opustil led.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zraněného vítkovického hokejistu Petra Gewieseho odvážejí na nosítkách během sedmého semifinále s Hradcem Králové.

Z ruchových mikrofonů televize O2 byla patrná komunikace rozhodčího Reného Hradila, ze které vyplývalo, že nejlepší nahrávač aktuálního play off ještě na ledě zvracel krev. Gewiese byl po odvozu z ledové plochy naložen do sanitky a zamířil na vyšetření do nemocnice.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články