Hlavní obsah

NHL se ukáže i v Liberci, Bílí tygři si to rozdají s Bostonem

PRAHA

Nejenom v Praze uvidí letos hokejoví fanoušci tým slavné NHL. Čtyři dny před akcí NHL Premiere Prague, kdy se v O2 Areně proti sobě postaví týmy Boston Bruins a Phoenix Coyotes, se totiž nádech nejslavnější hokejové soutěže světa zstaví i v Liberci. Místní tým Bílých Tygrů totiž na svém ledě přivítá Boston Bruins a stane se historicky prvním českým týmem, který se ve svém domácím prostředí postaví proti celku z NHL.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Petr Nedvěd (vlevo) oslavuje s Martinem Čakajíkem branku ve čtvrtfinále play-off

Článek

Dohodu o pořádání výjimečného utkání uzavřel liberecký klub s NHL a společností Českou sportovní na konci minulého týdne. Boston tak do liberecké Tipsport areny zavítá 5. října. Velké plus pro dotažení dohody bylo i zázemí libereckého klubu. Moderní aréna a rozměry hrací plochy, které jsou totožné s NHL, celé jednání příjemně urychlila.

Diváci se mohou těšit na představení jednoho ze zakládajících týmů NHL, který získal ve své historii pětkrát Stanley Cup, a v současnosti v jeho týmu figurují i dva Češi – David Krejčí a Vladimír Sobotka. Prodej vstupenek na tento exkluzivní zážitek bude zahájen 1. června. Vstupné bude pro diváky více než lákavé. Hokejový svátek mohou vidět již za 450 korun. Nejdražší kategorie, takzvaná klubová sedadla, budou k dostání za 1000 korun. Liberecký klub navíc zvýhodní držitele permanentních vstupenek a členy Fanklubu.

I přesto, že dohoda o vzájemném utkání je ještě velmi čerstvá, Tygři mají jasno o tom, jak bude 5. říjen v Tipsport areně vypadat. Bude se jednat o velkolepý hokejový svátek. Snahou libereckého klubu je pro tento okamžik připravit Bostonu rovnocennou atmosféru, jakou znají čeští hokejoví fanoušci z play off, a tou je pověstné „Bílé peklo“.

Reklama

Související témata: