Hlavní obsah

Nikdo z nás na nic nekašle, ale nelepí nám to, stýská si po další porážce útočník Komety Horký

Trápení brněnských hokejistů dál pokračuje. Kometa sice dokázala v extraligovém utkání s Karlovými Vary otočit nepříznivé skóre 0:1 na 2:1 ve svůj prospěch, avšak v poslední desetiminutovce dvakrát inkasovala a vyšla nakonec bodově naprázdno. Z posledních deseti duelů dokázala vyhrát pouze dva.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Michal Gulaši z Brna, brankář Brna Dominik Furch a Jakub Flek z Brna.

Článek

„Teď se nám bohužel nedaří. Hrozně nás to mrzí. Byť si to asi spousta lidí nemyslí, bojujeme ze všech sil a chceme vyhrávat. Rozhodně nikdo z nás na nic nekašle," tvrdí zklamaný útočník Brna Luboš Horký. „Jenže nám to teď nelepí. Nedáváme tutovky, a naopak sami laciné góly inkasujeme," stýská si.

Současnou nepohodu Komety demonstroval v závěru kapitán Zaťovič, který netrefil odkrytou branku. „Chvíli před ním jsem měl i já velkou šanci. Ani jednomu z nás to tam ale nespadlo. Nezbývá než věřit, že uspějeme v neděli v Budějovicích, a po reprezentační pauze na to navážeme," hleděl už Horký raději dopředu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Tomáš Bartejs z Karlových Varů, Petr Holík z Brna a brankář Karlových Varů Vladislav Habal.

Brněnský kouč Martin Pešout mínil, že jeho tým šel po nervózní úvodní třetině postupně herně nahoru. „Ve třetí části jsme šli zaslouženě do vedení. Jenže následné dvě chyby nás stály zápas. Ke konci jsme pak neproměnili snad čtyři střelecké příležitosti. Bohužel jsme nedali gól ani když na nás zívala prázdná brána. Takový bývá někdy hokej. Štěstí se teď od nás odvrátilo," štve ho.

V karlovarské kabině panovala po závěrečné siréně mnohem lepší nálada. Gólem na 2:2 přispěl k triumfu Energie útočník Filip Koffer, jenž v týdnu putoval na západ Čech z Pardubic výměnou za Vondráčka. „Jsem hrozně rád, že jsem novému mužstvu hned napoprvé takhle pomohl. Plácl jsem puk na branku, a spadlo to tam," usmíval se šťastně.

Prozradil, že po přesunu do Varů absolvoval sezení s trenérem Brukem i asistentem Skuhravým. „Seznamovali mě s herním systémem. Chtěl jsem do mužstva co nejlíp zapadnout. Jsem rád, že nám to v Brně šlapalo. Makali jsme, nevzdali jsme se ani když jsme prohrávali. Nehleděli jsme, jestli je Kometa momentálně ve srabu. Chtěli jsme si odvézt tři body, a to se nám díky výbornému týmovému výkonu podařilo," liboval si Koffer, který podepsal v Energii smlouvu do konce této sezony plus na další dva roky. „Beru to jako nový start," tvrdí.

Reklama

Související témata: