Hlavní obsah

Návrat a hned gól i asistence. Pour pomohl Plzni k obratu: Cítil jsem se skvěle, jsem tu doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen 19 minut stačilo hokejovému útočníkovi Jakubu Pourovi, aby po svém návratu ze zámoří do mateřské Plzně skóroval. V první třetině duelu s Olomoucí při dvojnásobné přesilovce vyslal dělovku z pravého kruhu a srovnal na 1:1. „Těší mě, že jsem na první gól nemusel dlouho čekat. Ale hlavní je výhra," říkal 23letý křídelník, který si připsal i asistenci na vítěznou trefu Jana Schleisse. Škoda díky tomu otočila skóre na konečných 5:4 a zvítězila pošesté v řadě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jakub Pour z Plzně slaví branku.

Článek

Při absenci potrestaného Hrabíka se Pour zařadil rovnou do první formace k Petru Kodýtkovi a Schleissovi. Na ledě strávil z útočníků nejvíc času, téměř 23 minut. „Za důvěru jsem rád. Cítil jsem se skvěle. Vrátil jsem se zrovna ve chvíli, kdy je Plzeň na vítězné vlně. V kabině panuje skvělá nálada, což se přeneslo i na led. Zápas jsem si užíval," usmíval se.

Indiáni se však na výhru pořádně nadřeli. Prohrávali totiž 0:1, 2:3 a také 3:4. „Divoký a těžký duel. Pořád jsme dotahovali. Ale ukázali jsme srdce. Bojovali jsme, skvěle jsme padali do střel. O to cennější jsou tři body," pochvaloval si Pour, kterého ocenil o trenér Petr Kořínek. „Víme o Kubových přednostech. Hned v prvním zápase se prosadil. Jsme spokojeni a budeme ho maximálně využívat," říkal hlavní kouč Škody.

Pour dvě sezony bojoval o místo v organizaci Chicaga, minulý ročník ovšem strávil na farmě a ten letošní dokonce o soutěž níž v ECHL. „Už když mě tam poslali, byl jsem v kontaktu s Plzní. Chtěl jsem ještě zkusit zabojovat v Indy Fuel, ale po dvou měsících jsem se rozhodl, že nejlepší cesta je návrat zpět," vykládal při podpisu dvouleté smlouvy na západě Čech. „V kabině všechny znám, s kluky jsem přes léto trénoval. Jsem tu doma," pokračoval rodák z Rokycan.

Ačkoliv se Pour v zámoří neprosadil, zkušenost hodnotí pozitivně. „Neskutečně mi to pomohlo. Posunul jsem se lidsky a osamostatnil se. I hokejově jsem trochu změnil styl, lépe využívám své fyzické parametry," mínil 191 centimetrů vysoký forvard.

Z časového posunu po návratu ze Spojených států už se stihl oklepat. „Už jsem tu skoro týden, takže jsem se vzpamatoval. První čtyři dny byly těžké, probouzel jsem se klidně pětkrát za noc. Ale už je všechno v pohodě," říkal po obnovené premiéře, při níž hned přispěl k vítězství.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Olomouce hostili ve 27. kole Tipsport extraligy Plzeň

Hlavním hrdinou domácích byl ovšem slovenský forvard Adrián Holešinský, jenž si připsal klíčový vyrovnávací gól na 4:4 a dvě primární asistence. To vše v den, kdy s ním Západočeši podepsali novou smlouvu až do konce sezony 2024/2025.

Šestadvacetiletý křídelník přišel v průběhu letošního ročníku z Nitry a za 11 zápasů si připsal pět gólů a osm asistencí. „Od prvního dne se v Plzni cítím skvěle. Bezvadně jsem zapadl do týmu. Je tu super parta v kabině a také výborné vedení klubu. Mou prioritou bylo podepsat na delší dobu a když přišla tato nabídka, neváhal jsem," osvětlil Holešinský.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín