Hlavní obsah

Novotný vynuloval mistra a připsal si druhé čisté konto po přestupu z Varů do Hradce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté druhého Hradce Králové měli v 51. extraligovém kole na ledě Třince slušnou šanci přibrzdit dosavadního extraligového lídra v cestě za Prezidentským pohárem. A přestože oslabená sestava Ocelářů vzdorovala dlouho, tři body zásluhou dvou gólů Ahtiho Oksanena v 56. a 60. minutě putovaly po výhře 2:0 do východních Čech.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Hradce Králové Filip Novotný.

Článek

Velký podíl na druhém vítězství Hradce na ledě obhájců trofeje v této sezoně má gólman Filip Novotný, který za sebe nepustil žádnou ze sedmadvaceti střel a po přestupu z Karlových Varů (výměnou za Štěpána Lukeše - pozn. aut.) si ve třetím utkání připsal druhé čisté konto v řadě.

„Každá nula je pro brankáře cenná a každý gólman je za ni šťastný. Já ale musím děkovat klukům, kteří odvádí neskutečnou práci. Pět let teď na mě lítalo přes třicet ran za zápas, takže jsem teď trochu zaskočený z toho, že nemám tolik práce. Jestli jsem dnes neviděl dva puky, tak je to hodně. Jsem fakt rád, že za tímto týmem můžu stát, protože těch střel na mě tolik nejde," lebedil si Novotný.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Hradce Králové se radují z vítězství.

Cestu za čtvrtou nulou v sezoně si tak nejvíce zkomplikoval sám, kdy dvě minuty před třetí sirénou přerazil hůl třineckého Marcinka. „Moje kravina. Chtěl jsem mu jen trochu znepříjemnit ten příjezd k puku, ale asi má ty hokejky z nějaké keramiky, protože zas tolik jsem do ní nebouchl a najednou ji měl zlomenou. Ale samozřejmě faul a jasné dvě minuty. Jsem rád, že to kluci ubránili a já něco chytil," vykládal brankář Hradce Králové.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Hradce Králové se radují z prvního gólu. Zleva Radek Smoleňák, autor gólu Ahti Oksanen, Jakub Lev, Graeme McCormack a Bohumil Jank.

Východočeši ziskem tří bodů snížili náskok prvního Třince na pouhé dva body. „Budeme hrát až do konce a uvidíme, kdo základní část vyhraje. Především se ale musíme nachystat na play off. Tam chceme dojít co nejdál," poukázal Novotný.

Třinci v důležité bitvě o čelo extraligy v obranných řadách kromě tří olympioniků (Kundrátek, Musil, Marinčin) scházel ze stabilních hráčů základní sestavy také nemocný Milan Doudera. I proto se prvního extraligového startu dočkal už čtvrtý Polák, kterého Třinec v této sezoně zařadil do sestavy, Bartosz Ciura.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Hradce Králové se radují z druhého gólu. Zleva Bohumil Jank, autor gólu Ahti Oksanen , Lukáš Cingel a Filip Pavlík..

„Na to, v jaké budou sestavě jsme se nedívali. Připravovali jsme se na ten zápas hodně a říkali si, že to nebude jednoduché. Třinec má široký a dobře doplněný kádr, takže jsme si na všechno dávali pozor," prozrazoval něco z předzápasové porady 30letý brankář. „Rozhodl jediný gól a dali jsme ho my. Pokud pokaždé vyhrajeme na jeden gól, tak to bude super," řekl Novotný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice